,,Предложеният бюджет на Столичната община за 2024 година има много

...
,,Предложеният бюджет на Столичната община за 2024 година има много
Коментари Харесай

БСП за бюджета на София: Има много недостатъци, кметът пак ни губи времето

,,Предложеният бюджет на Столичната община за 2024 година има доста дефекти.``

Това разяснява ръководителят на Българска социалистическа партия - София и общински консултант Иван Таков след провалената среща на кмета Васил Терзиев с политическите групи в Столичния общински съвет.

По-рано през днешния ден общинарите се събраха по покана на Терзиев, с цел да обсъдят проектобюджета за годината, само че срещата пропадна, откакто той си потегли.

" Кметът и администрацията му още веднъж ни изгубиха времето. Съжалявам, че ни се наложи да присъстваме на сходен панаир. Държавните и публичните длъжности са за пораснали момчета и девойки, които знаят и могат да работят за хората. И не се сърдят, когато им задават неуместни въпроси. Като да вземем за пример построяването на какъв брой детски градини са планувани в бюджета за 2024 година и за какво спортът е изцяло изключен ", уточни Таков. Групата му имала готови въпроси към кмета и екипа му, въпреки дребното време за подготовка, само че не съумели да ги зададат.

" Има в действителност ужасно доста работа по този бюджет. В него има доста дефекти, които би трябвало да бъдат отстранени ", разяснява социалистът. Групата му обаче е решила да не се отхвърля от настояванията си, по тази причина ще ги прати в писмен тип и ще упорства да бъдат включени в бюджета.

Забележките на Българска социалистическа партия са по отношение на разнообразни браншове - превоз, опазване на здравето, в част от финансовата стратегия.

" Има филиали на Столичната община, които не са обезпечени със средства за тази година за поправки и оперативна активност. Има общински чиновници в районните администрации, които от една година упорстват за увеличение на трудовите им хонорари, само че такова нещо не виждаме в този момент в бюджета. Има очевидни неточности в по този начин оферти ни бюджет. Липсват към 90 милиона лв. от държавната дотация за градски превоз. Не виждаме средствата за нарастване на заплатите, които бяха обещани през вчерашния ден на синдикатите на транспортните служащи след срещата им с кмета Терзиев. Тоест, това, което ни е препоръчано, е чист пиар, неподплатен нито със записаното в бюджета, нито с държанието и процедурите, които следват при провеждането на срещи и съвещания. Опасяваме се, че кметът Васил Терзиев към момента не е осъзнал, че се намира в обществена институция, а не в корпорация, в която може да размахва пръст, да изключва и да включва камери, когато на него му е преференциално ", разяснява и Ваня Григорова.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР