„Предложените от кандидат-премиера пет приоритета и конкретни политики по тях

...
„Предложените от кандидат-премиера пет приоритета и конкретни политики по тях
Коментари Харесай

Борис Цветков: БСП не трябва да подкрепя предложения кабинет от „Има такъв народ“

„ Предложените от кандидат-премиера пет целта и съответни политики по тях нито дават отговор на най-важните проблеми на българските жители, нито са дефинирани и декларирани съответни решения, нито са рационални периодите “, изясни в претекстовете си Цветков.

Другата причина е, че множеството от препоръчаните претенденти за министри са анонимни, без свои досегашни позиции по публични дела, неоткриваеми за Гугъл, само че със свръхсамочувствие “. „ Като социалист, антифашист и учителско дете съм учтив на невзискателност и на самокритичност, което не ми дава опция да поддържа хора с такова обилие на самочувствие без политическо покритие “, аргументира се той.

Цветков е срещу поддръжката за Гроздан Караджов и Петър Илиев.

По думите му Караджов е „ антикомунист от класа, взел участие в уволнението и отстраняването на голям брой експерти и социалисти, поддръжник и сродник на Иван Костов, само че и прочул се с обидите към нас протестиращите след случая с провокаторката, решила да мине с автомобила си през протестиращите пред Румънското посолство “.

„ Петър Илиев – даже официално да е добър правист – за обществено-политическа позиция, а изключително за министър на Министерство на вътрешните работи и вицепремиер по сигурността е належащо доста повече – човещина, диалогичност и невзискателност. Ние се стремим да върнем демокрацията в България, а не да създадем неонацистка и неофашистка тирания, в която властта и министрите са единствената истина от последна инстанция “, счита социалистът.

Цветков е на мнение, че за България е по-добре да има следващи избори за Народно заседание дружно с президентските, в сравнение с „ следващо държавно управление на задкулисието, разчитащо на поддръжка главно на десни партии, на бизнес и медийни групировки “. „ Все повече българи виждат и схващат за какъв опит за замяна става въпрос. Избирателната интензивност при избори 2 в 1 ще е доста по-голяма от един тип избори. Освен за България и за Българска социалистическа партия, и нашата коалиция, е доста по-добре избори 2 в 1, в сравнение с есента присъединяване в президентски избори с доста слаба интензивност и след това парламентарни избори при раздробяване на поддръжката за шоумените и присъединяване в избор с насъбрани негативи за Българска социалистическа партия заради поддръжката за разпаднало се болшинство “, твърди той.

„ Смятам, че няма по какъв начин да бъде обяснено и няма по какъв начин да бъде разбрано от болшинството от българските жители, за какво вместо поддръжка за служебното държавно управление, което получава голямо утвърждение, вършим оттегляне, като поддържаме практическото им премахване, заменянето им с други, които сигурно ще се отклонят или най-малко забавят дегерберизацията “, добави още Цветков.

Според него досегашните дейности на Българска социалистическа партия за пълноценно присъединяване в градивни договаряния за разработване на допустима политика и възможната поддръжка са били положителни. „ Те извършиха задачата си да извадят Българска социалистическа партия от изолацията, както и да снемат някои от несправедливи обвинявания към партията и още веднъж да покажат на жителите кардиналните ни цели “, съобщи той.

„ Но при неприемане от Има Такъв Народ на съществени и значими за Българска социалистическа партия и за българските жителите незабавни дейности, несъгласието да се подпише съглашение за поддръжка на държавното управление им и продължаващото им пренебрежително и самоуверено отношение, прави невероятно Българска социалистическа партия да взе участие в този авансово жертван шоу-експеримент. Без сключване на обществено документално съглашение за поддръжка с включени в него ясно отразени поети задължения за значими политики за хората, поддръжка не би трябвало да се дава. А такова съглашение с поети задължения досега няма “, безапелационен е Борис Цветков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР