Предложението за съкращаване на 4 незаети щата във Върховния касационен

...
Предложението за съкращаване на 4 незаети щата във Върховния касационен
Коментари Харесай

ВСС отхвърли искане на Лозан Панов и го обвини в популизъм

Предложението за редуциране на 4 незаети щата във Върховния касационен съд (ВКС) нажежи до най-много пристрастеностите в съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) във вторник. След дълги диспути колегията отхвърли настояването на ръководителя на съда Лозан Панов за съкращението. Той беше упрекнат в популизъм, сиромахомилство и че опълчва съдиите от другите равнища.
Панов заподозря сътрудниците си, че не желаят да вършат промяна. Каза им, че това понижаване не е " огромна драма " и намеси даже пенсионерите, на които ще бъдат дадени " 40 лева за Коледа ". " Един висш арбитър получава към 6000 лева Тези 4 бройки могат да бъдат трансформирани в 12 районни съдии или в 9 окръжни, където е належащо. Или 9 съдии на окръжно равнище ", пресметна Панов.
Той искаше гражданската гилдия на висшия съд да бъде понижена с двама души, а наказателната и комерсиалната - с по един. 200 висши съдии са доста за дребна страна и наклонност делата да понижават, уточни Панов.
Аргументите му бяха посрещнати на нож от членовете на колегията. " Шокирана съм от това, което чух. Направихте опит да принизите Върховен касационен съд на една скъпоплатена безработица. Говорите за количество каузи, само че не и за качество. По този метод импортирано предлагането и с тази мотивация, аз ще гласоподавам " срещу ", обърна се Боряна Димитрова към Панов. Той не й остана задължен: " Очевидно защитавате тезата, че всеки желае да получава повече пари за по-малко работа. "
И Красимир Шекерджиев , който също идва от висшия съд, атакува Панов. Обвини го, че решението за намаляването на щата не е в съгласие с висшите съдии и че не е правилно посоченото в претекстовете, че въпросът е разискван от пленума. " Да кажете, че ще съкратим бройки, с цел да ги дадем на други съдилища, е доста красиво. Но няма искане да бъдат отворени в други съдилища. "
" Ако се направи референдум дали да се заплащат налози, какъв ще е резултатът? Непопулярните ограничения не се харесват. Това са ограничения, които са навременни и нужни ", съобщи Панов.
" Наистина ли това казвате - че единствено желаеме пари, а не си мърдаме пръста. Вие това ли мислите? ", отвърна Шекерджиев.
" Когато се повтаря години наред, че се желаят пари, без да осъзнаем, че би трябвало да създадем нещо, тъкмо това имах поради ", отговори му Панов. Това накара Даниела Марчева да го упрекна в " непростим популизъм и сиромахомилство ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР