Предложението за прекратяване на пълномощията на Димитър Георгиев като председател

...
Предложението за прекратяване на пълномощията на Димитър Георгиев като председател
Коментари Харесай

Политизацията на ексшефа на ДАНС личи заради отпуска от 123 дни

Предложението за преустановяване на пълномощията на Димитър Георгиев като ръководител на Държавна организация „ Национална сигурност “ (ДАНС) кореспондира с нуждата да се подсигурява устойчивостта на системата за отбрана на националната сигурност в условия на характерна динамичност на вътрешнополитическия развой. Това е записано в претекстовете на решението, с което правителството предложи на президента Румен Радев да освободи предварително Георгиев от поста.

Посочва се, че „ подадената молба за отпуск - 123 дни в интервала от 7 май до 6 септември е проява на отвращение той да извършва своите служебни отговорности и функционалности, в подтекста на вероятността да работи със служебно държавно управление “.

„ Това дава учредения да се допусне, че Димитър Георгиев работи пристрастно в политически смисъл, нарушавайки правилото на политически неутралитет “, написа в решението.

Президентът Радев късно през вчерашния ден подписа декрет, с които освобождава Георгиев като ръководител на ДАНС, и различен, с който назначава на поста Пламен Тончев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР