Предложението за Андрей Гюров е било в последния момент, кометира

...
Предложението за Андрей Гюров е било в последния момент, кометира
Коментари Харесай

Въпрос на надпартийност е да бъда избран за гуверньор на БНБ с гласове на ГЕРБ, ДПС и Възраждане

Предложението за Андрей Гюров е било в последния миг, кометира още ръководителят на Комисията по финанси в Народно събрание
„ Това е въпрос на надпартийност “, съобщи пред БТВ ръководителят на парламентарната бюджетна комисия и претендент на Има Такъв Народ за гуверньор на Българска народна банка Любомир Каримански. Така той изясни, че няма проблем да бъде определен за поста и с гласове на ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и „ Възраждане “.

„ Смятам, че имам познания и умения, натрупал съм практическия опит, който към този момент мога да приложа в регулатора “, добави той.

Той отхвърли да разяснява за какво ръководещите не излязоха с един претендент, тъй като не е взел участие на съдружните диалози, на които се оферират и номинациите.

За съперника си - Андрей Гюров, той съобщи, че е препоръчан в последния миг. Каримански съобщи, че досега не е разговарял с Демократична България и Българска социалистическа партия, само че е отправил предложения за срещи идната седмица.  Той съобщи, че е подготвен на такива срещи с представители на всички парламентарни групи, на които да изясни своите цели.

По думите му централната банка ще има основна роля за оправянето с инфлацията. Той съобщи, че би работил за по-чести прогнози и разбори, които ще допринесат за държавната реакция. Каримански разяснява, че е реалистично България да одобри еврото до януари 2024 година

Председателят на парламентарната бюджетна комисия съобщи, че Българска народна банка е механически готова. Каримански добави, че Българска народна банка би трябвало да бъде доста по-отворена към хората и разяснява, че той ще работи за необятна осведомителна акция, която да изясни всички терзания по отношение на приемането на еврото.

Председателят на бюджетната комисия счита, че преди актуализацията на бюджета през юни би трябвало обществена промяна, както и да се намерения за подоходна политика.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР