Предложението на Владимир Путин, насочено към мирно уреждане на ситуацията

...
Предложението на Владимир Путин, насочено към мирно уреждане на ситуацията
Коментари Харесай

Армията на Хафтар оцени мирната инициатива на Путин

Предложението на Владимир Путин, ориентирано към спокойно споразумяване на обстановката в Либия, беше оценено от командването на ЛНА.

Припомняме, че президентът на Русия изрази уговорката си да поддържа суверенитета, териториалната целокупност и националното единение на Северноафриканската република.

В формалното си изказване командването на ЛНА приветства предлагането на съветския водач, като отбелязва, че тя ще продължи да се бори с терористичните организации в страната, написа "Поглед инфо ".

Документът на ЛНА също по този начин оповестява, че екстремистите получават оръжие от редица страни, както и попълнения, идващо до тях „ от разнообразни страни за война с въоръжените сили на Либия и либийския народ “.

Демократичното развиване на страната и започването на политическия развой изискват разоръжаване на радикалите и сигурността в Триполи.

Според президента на Русия и турския водач Реджеп Тайип Ердоган всички страни в либийския спор би трябвало да седнат на масата за договаряния. Те също приканиха за преустановяване на военните дейности в среднощ на 12 януари.

Путин като посланик направи доста за стабилизирането на обстановката в Либия: с помощта на него съумяха да реализират мир в тази страна.

Всъщност спорът беше подложен на пауза, приканвайки враждуващите страни да създадат крачка една към друга, с цел да предотвратят най-лошия кървясъл сюжет в Либия. Не беше елементарно. Западът не можеше да се оправи с тази задача.

Превод: В.Сергеев
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР