Предложението на управляващата коалиция да не се плаща първият ден

...
Предложението на управляващата коалиция да не се плаща първият ден
Коментари Харесай

Орязването на болничните не решава големия въпрос с източването на осигурителната система

Предложението на ръководещата коалиция да не се заплаща първият ден от болничните няма да реши казуса с подправените болнични листове и източването на осигурителната система, само че ще накаже доста хора. До този извод се сплотиха някогашният вицеппремиер и обществен министър Ивайло Калфин, президентът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов и зам.-председателят на Българската стопанска камара (БСК) Димитър Бранков, които дискутираха в неделя пред БНР изненадващата концепция на ръководещите.

Тази седмица ГЕРБ и " Обединени патриоти " взеха решение предлагането да бъде импортирано като текст сред първо и второ четене на бюджет 2020. Мотивираха се, че по този начин ще се ограничи злоупотребата с подправени болнични. Отписването на първия ден ще спести на бизнеса към 50 млн. лева следващата година.

" Това няма да реши проблемите със злоупотребите. Няма да облекчи работодателите… Очевидно има проблем, само че той би трябвало да се реши със съответния метод. Едно е да се бориш със злоупотребите, друго е да приемаш едно безсмислено решение. Оттук нататък стартират едни смешни изключения, които го вършат още по-объркано ", разяснява някогашният обществен министър Ивайло Калфин .

Без никаква процедура са измислени дейности, които нямат никакъв на практика смисъл, като се изключи че санкционират доста хора, счита той.

Според Калфин това е безусловно безсмислено деяние от позиция на обществени или здравни политики, " деяние, което е за почесване на егото на един от съдружните сътрудници ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР