Предложението на нашия депутат Любомир Каримански за решението за парите

...
Предложението на нашия депутат Любомир Каримански за решението за парите
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Гласувайте тъпо и коалиционно, отрежете Каримански

Предложението на нашия народен представител Любомир Каримански за решението за парите на пътните компании е изцяло вярно. Но аз ви приканвам да гласувате срещу него, да гласувате жалко и съдружно, с цел да има мир в обединението. Това съобщи доскоро от трибуната на Народното събрание ръководителят на парламентарната група на Има Такъв Народ Тошко Йорданов, чийто апел беше на първо място към неговите лични депутати.

Каримански от Има Такъв Народ, който е и ръководител на бюджетната комисия, изиска преди този момент планът за решение, с което парите на пътните компании да се платят от бюджета на пътната организация, да мине и през неговата комисия, защото това заплащане рябва да се направи от централния бюджет.

Тошко Йорданов обаче сподели от трибуната, че по този начин са се разбрали на съдружния съвет и вследствие на това парите на пътните компании ще се платят от бюджета на АПИ, той ще намалее с тази сума и при актуализацията на бюджета в средата на годината ще би трябвало да се вдигне със същата сума. Освен това Йорданов сподели, че министър председателят към този момент е заречен да се направи заплащането и Има Такъв Народ ще би трябвало да отстъпи най-малко във връзка с това от кое място тъкмо ще се вземат парите.

След неговото изявление Каримански съобщи, че отдръпва своето предложение планът за решение да мине и през бюджетна комисия, тъй че най-вероятно решението ще се гласоподава от пленарната зала след почивката.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР