Предложението на Министерството на здравеопазването с амбулаторни листове предизвика бурна

...
Предложението на Министерството на здравеопазването с амбулаторни листове предизвика бурна
Коментари Харесай

Д-р Иван Маджаров : Пвечето лекари искали от 3 до 5 лв за извинителни бележки

Предложението на Министерството на здравеопазването с амбулаторни листове провокира бурна реакция от страна на Българския лекарски съюз (БЛС) , като разсъни сериозен спор в обществото. В студиото на БНТ ръководителят на УС на БЛС, доктор Иван Маджаров, показа своето мнение по този въпрос.

Според доктор Маджаров, решението на министерството се е оказало противоречиво, заради обстоятелството, че някои лекари се пробват да изискват значителни суми пари за издаването на електронните извинителни бележки. От една страна това наподобява погрешно, само че въпреки това доктор Маджаров посочи, че доста профилирани кабинети и лекари, работещи най-вече с деца не получават никаква потребителска такса, тъй като децата са освободени от такава, а в изискванията на пазарната стопанска система нищо не е гратис.

Д-р Маджаров сподели, че не е заслужено да се упрекват всички лекари за тези практики, защото мнозина от тях са траяли да издават извинителни бележки на естествени цени, които са в диапазона от 3 до 5 лв. . Той прикани пациентите да се ангажират в този развой, като в случай че се сблъскат с безсъвестен доктор, да го сменят или да подхващат ограничения за недоволство пред съответните органи.

Той посочи, че в амбулаторния лист има доста информация за здравословното положение на учениците, която не е и не би трябвало да става обществена , а не е ясно по какъв начин информацията от амбулаторните листове ще се предава към просветителната система и по този въпрос следва да се изяснят доста неща.

Д-р Маджаров сподели, че договарянията за Национален рамков контракт вървят и даже са завършили в областта на доболничната помощ и тази седмица следва началото на договарянията за болничната помощ.
 Една концепция на Хинков и поредност въпроси от БЛС
Една концепция на Хинков и поредност въпроси от БЛС

Българският лекарски съюз не знаел за готвени промени за медицинските бележки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР