Предложението на Франция не обещава начало на преговори с ЕС,

...
Предложението на Франция не обещава начало на преговори с ЕС,
Коментари Харесай

Мицкоски: Което е добре за България, е зле за РСМ

" Предложението на Франция не дава обещание начало на договаряния с Европейски Съюз, а единствено фотосесия в Брюксел. В него не се приказва за започване на договаряния, а за спомагателни конституционни промени, които би трябвало да включват българските претенции ", разяснява водачът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, в изявление за TV24, предлагането на френското председателство за преговорната рамка за Република Северна Македония.

Според него ръководещите в Скопие не би трябвало да чакат българската страна да отхвърли френското предложение, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Имахме немско предложение, португалско предложение, което нашето държавно управление го приемаше. Защо всички те не са били положителни за Румен Радев, а това предложение е положително, най-хубаво. Значи би трябвало да се замислим какво вършим и къде отиваме? И би трябвало ли въобще да мислим и да губим време, или незабавно да го отхвърлим”, сподели водачът на опозицията.

„ Всички бягат да го разясняват, а какво толкоз ужасно има в това да кажат, че това, което видяха от медиите като предложение, е недопустимо за тях “, сподели Мицкоски във връзка отхвърли на представители на държавното управление да разясняват предлагането на френското председателство, което съгласно него е необичайно.

„ Вече има елементи от преговорната рамка, а Франция няма да сложи това предложение на масата, в случай че към този момент не е разисквано със София и Скопие по информационните канали “, сподели той.

„ Няма късмет, до момента в който съм ръководител на ВМРО-ДПМНЕ с тази преговорна рамка, която включва българските претенции, да разреша промени в Конституцията”, повтори тезата си Мицкоски, съгласно който с това предложение „ договорът за добросъседство с България става част от преговорния развой дружно с протокол, който никой не знае какъв е. Ако става дума за протоколите от историческата комисия и на следващия ден не сменим учебниците, тогава ще кажат, че нарушаваме Договора (за добросъседство) и това е опция за несъгласие ".

Мицкоски счита, че предлагането ще бъде признато в българския парламент, само че през юни Република Северна Македония няма да получи дата за договаряния, защото физически не е допустимо документът да се придвижи в точния момент.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР