Предложението на БСП за намаляване на депутатските заплати е лицемерно

...
Предложението на БСП за намаляване на депутатските заплати е лицемерно
Коментари Харесай

Тома Биков: Предложението на БСП за намаляване на депутатските заплати е лицемерно

Предложението на Българска социалистическа партия за понижаване на депутатските заплати е лицемерно и, в случай че беше направено съществено, то от ПГ на партията трябваше да предложат нов способ за установяване на възнагражденията на народните представители. Това сподели Тома Биков от ГЕРБ, представен от Фокус.

Той добави, че заплатите в Народното събрание се дефинират от междинната работна заплата в страната и, в случай че тя пораства, надлежно и депутатските се покачват.

„ Само че, в случай че подкараме в този дух – да понижим заплатите, да махнем дотациите, да съборим и Народното събрание, да няма депутати – тогава няма да имаме никакъв разход. Ще бъде още по-добре – нула лв. разход за Народно заседание. Такива оферти в последна сметка ще доведат до такива тези. Не мисля, че ние работим чак толкоз неприятно – ние работим като един средностатистически европейски парламент. В другите парламенти има същите проблеми. Няма нещо кой знае какъв брой по-различно, само че когато ние сами си споделяме какъв брой сме зле и какъв брой неприятно работим, тогава е естествено хората да нямат доверие. Ясно е, че няма да кажат: „ Не, не доста добре работите “, разяснява Тома Биков.

Той уточни още, че българският парламент е един от най-често заседаващите в Европейски Съюз, само че призна и че има депутати, които не участват на съвещанията. Той уточни, че през миналата седмица е имало 2 законопроекта за разискване, само че от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ в залата са били по-малко от половината народни представители.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР