Предложението Мария Габриел отваря врати за разговор, коментира Ивайло Вълчев

...
Предложението Мария Габриел отваря врати за разговор, коментира Ивайло Вълчев
Коментари Харесай

Бургаски депутат подкрепи Бойко Борисов за „кутийките“, но остава загадка кой ще ги пълни

Предложението Мария Габриел отваря порти за диалог, разяснява Ивайло Вълчев

" ИТН " може да взе участие в държавно управление със свои специалисти. Това загатна заместник-председателят на парламентарната им група Ивайло Вълчев.

Предложението Мария Габриел отваря порти за диалог, добави той.

„ Тези дни Бойко Борисов разгласи, че ще предложи министър председател, който е неоспорим като персона, и ще остави кутийки за пълнене. В еуфорията около тази нелоша метафора на водача на ГЕРБ обаче се пропусна обаче по-важният въпрос – кой ще ги цялостни и по какъв принцип “, разяснява бургазлията.

„ Те ще бъдат оставени и всяка от петте партии ще предлага хора за тях. Ако има по петима претенденти за кутийка, по какъв метод ще се състезават между тях и изобщо би трябвало ли? Мария Габриел ли ще избере екипа и по какъв метод? “, попита той. 

Вълчев още веднъж акцентира, че страната има потребност от работещ парламент и работещо държавно управление, само че в това време напомни, че моделът ГЕРБ би трябвало да остане в предишното, тъй като въплъщава срастването на политическата власт, бизнеса и контрола върху медиите. 

„ Въпросът е в никакъв случай повече да не се позволява, тъй като Има Такъв Народ бе партията, която завоюва изборите и смъкна тази на Бойко Борисов “, напомня той. 

„ В момента обстановката ми припомня на това да ходите по улиците на София и да четете театрални афиши, на които написа единствено кой е режисьорът, само че не са упоменати нито актьорите, нито даже името на спектакъла “, съобщи депутатът. 

На въпроса дали има „ кутийка “, която да му харесва той отговори, че не може да каже това преди да са водени диалози и да са ясни правилата. 

Според него обаче подписването на съдружно съглашение не е толкоз значимо. Веднъж направихме това, а то беше сгазено, добави той.

Трябва да има ясно написани цели и периоди, акцентира националният представител. 

Водещата пък цитира резултатите от изследване на " Алфа Рисърч " по поръчка на Българска национална телевизия. 56% считат, че партиите би трябвало да поддържат Мария Габриел при съставянето на кабинет, 34 – са срещу, а 10 са без мнение.

„ Готови сме за третия мандат, в случай че се стигне до това. Имаме какво да предложим “, сподели още бургазлията. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР