Предложението е изготвено от наблюдаващия прокурор в СГП във връзка

...
Предложението е изготвено от наблюдаващия прокурор в СГП във връзка
Коментари Харесай

СГП поиска снемането на имунитета на депутат за блудство frognews.bg

Предложението е направено от наблюдаващия прокурор в СГП по отношение на формирано на 31.05.2023 година досъдебно произвеждане и в него се сочи, че събраните доказателства са задоволителни за привличане в качеството на обвинен на Д. А. за закононарушение по член 150, алинея 1 от Наказателен кодекс, показват още от държавното обвиняване.

 

И още: " Наблюдаващият прокурор в СГП е счел, че в хода на следствието са събрани доказателства за това, че на 07.05.2023 година, в с. Бистрица, Д. А. посредством приложимост на мощ направил дейности, за да възбуди полово предпочитание без съвкупление във връзка с лице, навършило 14-годишна възраст.

 

Като депутат Д. А. е „ лице с имунитет “. Наказателно-процесуален кодекс открива възбрана да се притегля като обвинен лице с имунитет. Съобразно член 220, алинея 1 от Наказателно-процесуален кодекс наказателно гонене против лице с имунитет може да се организира едвам след отпадане на имунитета. С оглед наредбата на член 70, алинея 1 от Конституцията на Република България, за привличането му в качеството на обвинен за осъществено от него закононарушение от общ темперамент, е належащо позволение на Народно събрание, а когато то не заседава – на ръководителя на Народно събрание ", се показва в известието.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР