Предложение за увеличение на заплатите на общинските съветници в Благоевград

...
Предложение за увеличение на заплатите на общинските съветници в Благоевград
Коментари Харесай

Професия- общински съветник в Благоевград! Местни парламентаристи искат по 2100 лв възнаграждение за труда им!

Предложение за нарастване на заплатите на общинските съветници в Благоевград е импортирано за гласоподаване на идната сесия на локалния парламент на 8 декември. Предложението е заплатата на съветниците, която до момента беше 25% от тази на ръководителя /около 6000 лева/ да стане 35%, което е близо 2100 лв., и е импортирано от името на консултант от Политическа партия " Свобода ". До момента съветниците в Благоевград получаваха сред 1000 и 1600 лв., според от присъединяване им в комисии.

Явно е, че да си общински консултант в Благоевград се оказва доходоносна специалност, с изключение на заплатата за всички е ясно, че съветниците си набират и нещо " от горната страна " като кяр от присъединяване им в съдбовния орган на локално самоуправление, което и изяснява истеричната конкуренция за място в общинския съвет.

След изборите презоктомври общинският съвет приюти под шапката на общината всевъзможни хора, без значение на учебен ценз, опит, социална ангажираност и политическа принадлежност. Има хора, зад чието посланичество в мини Народното събрание, стоят " великодушни вложители ", непожалили старания, да добутат определения до банката в общинския съвет.

Бяха композирани десетки листи с претенденти за общински съветници, които със зъби, нокти и лакти се бутаха за място в съвета, където ще се вземат решение съдбините на регионалния град. Затова и тази година общинският съвет е извънредно другоземен, комплицирана амалгама от нови хора, които занапред ще опознаваме, а те занапред ще се мъчат да схванат каква е функционалността им в този значим орган.

За някой от новоизбраните сигурно ще е месторабота против висока заплата и повдигане не ръце, или натискане на едно копче, без мисъл и всякакво напрежение, а за други ще е клубът по ползи, в който ще се виждат и договарят с " бизнеспартньори ".

Единици са тези, които са приели ролята на общински съветници като задача и отговорност за съдбините на Благоевград. Искрено се надяваме този общински съвет да бъде овладян и незабавно да проработи в интерес на жителите на града, а ние ще следим кой от тях по какъв начин гласоподава по значимите за регионалния център проблеми.

Все отново 2 100 лв. не са малко и са незаконно доста на фона на непрестанно описвания финансов провал на общината, и ангажираност 1 път месечно.Такава заплата получават лекари, медицински сестри, ангажирани непрекъснато с запазване здравето и живота ни.Такава заплата не получават хора, ангажирани през деня и нощем в осъществяване на занятието си.

Мандатът стартира, ще следим работата на националните избраници под лупа, тъй като залогът е висок- залогът е Благоевград, а ние, жителите на този град им плащаме заплатите.

Петя Колева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР