Предложение с вносители лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, съпредседателя на

...
Предложение с вносители лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, съпредседателя на
Коментари Харесай

Промени в правилника на парламента. „Възраждане“ без председателство на Комисията за службите

Предложение с вносители водача на ГЕРБ Бойко Борисов, съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков, ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски, и ген. Атанас Атанасов лишава председателството на " Възраждане " върху Комисията за надзор над службите за сигурност. Това сочи план на решение за промени в Правилника за организацията и активността на Народното събрание, оповестен на интернет страницата на Народното събрание.

С плана се предлага ротационният принцип за председателстване на комисията да отпадне, защото комисията не провеждала постоянно своите съвещания, не внася отчети по доклади и законопроекти. Лидерите на парламентарните групи оферират и Народно събрание самичък да дефинира кой да бъде непрекъснат ръководител на Комисията, както и да дефинира членовете ѝ.

Мииналата седмица ръководителят на Народното събрание Росен Желязков разгласи, че Николай Дренчев от " Възраждане " ще ръководи комисията.

Още в петък сутринта, обаче, водачът на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски изиска председателството на " Възраждане " да бъде отнето с претекста, че е застрашена националната сигурност, и дефинира " Възраждане " като проруска партия.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР