Предложение да бъде възстановена мигащата светлина на зелените светофари изпрати

...
Предложение да бъде възстановена мигащата светлина на зелените светофари изпрати
Коментари Харесай

Адвокат Петър Славов в писмо до министър Гроздан Караджов: Възстановете мигащите светофари!

Предложение да бъде възобновена мигащата светлина на зелените светофари изпрати юрист Петър Славов – ръководител на Управителния съвет на съдружие „ Гражданска платформа “, научи „ Труд “.

Писмото му е до районния министър Гроздан Караджов и с рекомендация към Караджов да промени Наредба №17 от 23.07.2001 година за контролиране на придвижванията по пътищата със светлинни сигнали. В текст от въпросната разпоредба написа, че светофарните уредби са със „ зелен, немигащ цвят “ и та препраща към Правилника за приложение (ПП) на остарелия Закон придвижване по пътищата (ЗДП) от 1996 година Както е известно освен на юристите и катаджиите, а и на водачите, доста от текстовете на този устав не важат, защото новият ЗДвП от 1999 година основава нови текстове, през годините се одобряват още по-нови, а всички Министерски препоръки от кабинета на Иван Костов насам не са изпълнили задължението си да одобряват нов Правилник за приложение на ЗДП.

„ Обръщаме внимание, че настоящият ЗДП позволява съществуването на мигащи зелени светофари в член 12, даже планува слагане на т.нар броячи, отчитащи остатъчното време на съответния светлинен сигнал. Последните обаче, въпреки и по-ненадеждни, са доста по-скъпи от системите за „ мигащ зелен сигнал “, написа юрист Славов. Той напомня, че няколко огромни общини (София, Стара Загора, Варна и други - б.р.) са вложили средства за „ интелигентни системи “ за ръководство, само че поради този текст от наредбата се постанова да изключат от тях действието на мигащия сигнал.





От сдружението са безапелационни, че мигащият зелен светофар оказва помощ за сигурността на придвижването, внезапното му унищожаване предходната година по някаква чиновническа концепция е повишило риска от произшествия в огромните градове.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР