Предлаганият от ГЕРБ-СДС п роектосъстав на Министерски съвет е неприемлив

...
Предлаганият от ГЕРБ-СДС п роектосъстав на Министерски съвет е неприемлив
Коментари Харесай

Съставът на МС, предложен от ГЕРБ, е неприемлив за нас, каза Денков

Предлаганият от ГЕРБ-СДС п роектосъстав на Министерски съвет е недопустим за ПП-ДБ, съобщи министър председателят в оставка Николай Денков на излизане от президентството.

" В пакет вървят както съглашението - текстът е явен и съответен, по този начин и съставът на Министерския съвет. До през вчерашния ден нямахме изясненост ще бъде ли подписано съглашението или не, до през вчерашния ден ни беше казано, че няма да бъде подписано. Вече имаме единодушие, че това съглашение ще бъде подписано. Ако би трябвало ще доуточним още текстовете и можем да погледнем състава на Министерския съвет. Нашето схващане е, че би трябвало да бъдат подписани дружно. Сутринта това, което беше показано като проектосъстав, ние го виждаме за първи път, в този тип за нас е недопустимо. Тепърва ще обсъждаме и състава. След като приключат договарянията, когато има общо единодушие, тогава с Мария Габриел можем да ви кажем какво може да бъде признато от двете страни ", сподели Денков.

Президентът Румен Радев връчи първия мандат за сформиране на държавно управление на ГЕРБ-СДС. Да получат мандата в президентството влязоха членовете на преговорния екип на ГЕРБ-СДС, съпроводени от премиера в оставка Николай Денков и съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков. Преговорният екип на ГЕРБ и представителите на ПП-ДБ пристигнаха със забавяне в президентството.

От ГЕРБ-СДС предложиха пред президента публично Мария Габриел като претендент за министър председател.

Вицепремиерът в оставка Мария Габриел съобщи, че договарянията не престават още този следобяд и че имат потребност от още 24 часа.

Малко преди 12:00 ч. източници на Българска национална телевизия потвърдиха, че изпълнителната комисия на ГЕРБ е взела решение да подпише съглашение с ПП-ДБ. Условието за това е да бъде подписано и приложение 1 към него със състав на кабинета " Габриел ".

Досегашният министър председател Николай Денков ще бъде вицепремиер по европейските въпроси.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР