Предлагаме ви няколко уроци за живота, които могат да се

...
Предлагаме ви няколко уроци за живота, които могат да се
Коментари Харесай

7 житейски урока от Кърт Вонегът

Предлагаме ви няколко уроци за живота, които могат да се научат от книгите на Вонегът, оповестени в huffingtonpost.com.

1. Важно е да защитаваш това, в което вярваш. След като схваща, че негова книга е освен неразрешена, само че и изгорена в едно учебно заведение, Вонегът написа писмо до шефа, в което споделя: " Ако отделите време да прочетете моите книги, да се държите като просветен човек, ще видите, че те не са със полова устременост, не подстрекават неукротимост в какъвто и да е вид. Те молят хората да бъдат по-мили и по-отговорни, в сравнение с са нормално. Вярно е, че някои персонажи приказват жестоко. Това е тъй като хората приказват жестоко в действителния живот ".

2. Смехът лекува всичко. Писателят споделя: " И смехът, и сълзите могат да показват отчаяние и безсилие. Аз персонално избирам да се дръзвам, тъй като има по-малко почистване по-късно ". Вечният оптимист!

3. Добротата има значение. Търсенето на добротата и милосърдието в себе си е главен претекст в творчеството на Вонегът. Той е обиден освен в упоменатото по-рано писмо. На това, че добротата в действителност има значение, е подчертано в книгата " Бог да ви поживи, мистър Роузуотър ".

4. Изключването е основно. Прозата на Вонегът постоянно визира формите на технологиите в областта на връзката. Макар да признава, че технологиите могат да са потребни, създателят ни напомня, че разчитането само на тях може да докара до мощно възприятие на изолираност. Нищо не може да размени връзката лице в лице.

5. Четенето обогатява живота.  " Вярвам, че писането и четенето са най-питателните форми на медитация, открити в миналото. Като четем написаното от най-интересните мозъци в историята, ние медитираме както със личните си мозъци, по този начин и с техните. Това, за мен, е знамение! ", написа Вонегът в " Palm Sunday: An Autobiographical Collage ".

6. Изкуството може да бъде лечебно.  " Практикуването на изкуство, без значение какъв брой добре или зле, може да накара душата ти да пораства, за бога! Пей под душа, танцувай на радиото, разказвай приказки. Напиши поема на другар, даже тя да е отвратителна. Просто дай максимума от себе си. Ще получиш голяма премия. Ще си основал нещо ", написа той в сбирката си есета " A Man Without a Country ".

7. Търпението е полезност. Вонегът разгласява първата си книга чак откакто навършва 30 години. Отнема му още много години, преди да се утвърди като създател. Веднъж той споделя: " Романистите имат, приблизително, същия коефициент на просветеност като козметичните консултанти в магазините " Bloomingdale's ". Нашата мощ е търпението. Открили сме, че писането разрешава и на най-глупавия да наподобява най-малко малко образован, стига този малоумен човек да написа една и съща мисъл още веднъж и още веднъж, като я усъвършенства леко всякога. Това е малко като надуване на балон с помпа за велосипед. Всеки може да го направи. Всичко, което се изисква, е време ".

Снимка: Thrillist

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР