Предлагаме въвеждане на 7 нощни линии в София, обслужвани от

...
Предлагаме въвеждане на 7 нощни линии в София, обслужвани от
Коментари Харесай

Нощен транспорт в София с 2 лв. за билет, важащ за неограничени прекачвания

Предлагаме въвеждане на 7 нощни линии в София , обслужвани от 28 къси рейсове, с цена за нощен билет 2 лева, който да важи за 90 мин., с безграничен брой прекачвания. Това съобщи през днешния ден на брифинг Борис Бонев , един от създателите на Неправителствени организации „ Спаси София ”, които са подели акцията „ София не спи ”- самодейност за въвеждане на нощен градски превоз,предаде БГНЕС.

Оказва се, че  София и Талин са единствените европейски столици, които нямат нощен превоз , отбеляза Бонев. На Столична община тази нова услуга ще ѝ излезе към 4.4 млн.лв. на година, само че пък системата в последна сметка се оказва на облага. Влагането на тези средства съставлява 0.28% от градския бюджет за 2018 година и е напълно във финансовите благоприятни условия на София. Предвидили сме също във всеки рейс да има инспектор, което ще значи, че събираемостта на средствата от билети ще бъде на 100%.

Според различен от създателите на Неправителствени организации „ Спаси София ”- Гергин Борисов, до момента е имало опозиция от страна на общината, една от аргументите е и монопола на таксиметровите услуги по това време на денонощието, които очевидно имат въздействие върху общинските управляващи.
Една от задачите на нашия план е да увлечем гражданското общество и да потвърдим, че хората желаят тази система, акцентира Борис Бонев. Организацията им е направила и изследване – голяма част от хората, става известно, търсят центъра като дестинация и се нуждаят от нощен превоз , а пътникопотоците са отмерено разпределени в столицата. През нощта се потвърди, че съществуват неустойчиви способи за напредване, главно посредством таксита или персонален автомобил. В удостоверение на настояването за нощен публичен превоз е и подписката- събрани са 31 500 подписа в поддръжка на концепцията, означи Борис Бонев. Не би трябвало да се поставя акцент върху облагата, само че е значимо финансовите сметки по този начин да бъдат направени, че приходите да покриват значително разноските за новата услуга, както и тези за нощен труд, който е по-скъп.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР