Предлагаме на партньорите си от “Продължаваме Промяната - Демократична България

...
Предлагаме на партньорите си от “Продължаваме Промяната - Демократична България
Коментари Харесай

ДСБ поиска третия мандат за технически кабинет

Предлагаме на сътрудниците си от “Продължаваме Промяната - Демократична България ” да обсъдим и приемем механизъм за излизане от актуалната политическа рецесия, показаха от партията на Атанас Атанасов

Изпълнителният съвет на „ Демократи за мощна България ” изпрати своя резолюция. В нея те оферират на „ Продължаваме Промяната - Демократична България ” да обсъдят и одобряват механизъм за излизане от актуалната политическа рецесия.

„ Считаме, че такава опция е да желаяме третия мандат, който да бъде обсъждан като “национален ”. Създаденото с него ръководство под формата на „ механически кабинет “, би трябвало да подсигурява европейския либерален, правов и антикорупционен ред, и съхраняването на парламентарната република ”, допълват те в позицията си.

Вижте цялата резолюция:

" На свое съвещание, извършено на 06 юли 2024 година, Изпълнителният съвет на Политическа партия „ Демократи за мощна България “:

1. Изказва своята признателност на всички български жители за дадената поддръжка за обединението “Продължаваме смяната - Демократична България ” и в частност за поддръжката за претендентите на “Демократи за мощна България ”. Оценява резултатите от изборите като незадоволителни, само че и разумно разследване на позволените неточности в основаната управническа структура.

Оценяваме политическото решение “Продължаваме Промяната - Демократична България ” сами да носим отговорност за кабинета „ Денков “ като погрешно. То бе решение за излаз от рецесията, само че неналичието на ясно съдружно съглашение разреши ГЕРБ да работят като ръководеща съпротива.

2. Споделяме разбирането, че “Демократична България ” е най-успешната и най-дълго траяла формула на обединяване в демократичния набор, която би трябвало да бъде съхранена, надграждана и развивана.

Задълбочаването на връзката посредством общи съвещания на управителните органи, координацията и разглеждането на всички провокации пред всяка една от двете партии в “Демократична България ” като общи, е рационална и вярна стъпка в тази посока.

3.  Определя обединението “Продължаваме Промяната - Демократична България ” като естествено обединяване на хора, споделящи общи полезности, единствена опция на корупционното статуквото и главен поръчител за отстояване европейския път и участието на страната в НАТО. Изразява своята убеденост, че обединението има потребност от спомагателна консолидация и основаване на модел за по-ефективно и равнопоставено взаимоотношение.

4. Констатира с паника, че решението на ГЕРБ за неуспех на ротацията, вкарването на страната ни в следващите изключителни избори и последвалият следващ несполучлив опит за сформиране на държавно управление от тяхна страна, задълбочават политическата рецесия и усилват заканите пред демократичната система на ръководство.

5. Предлагаме на сътрудниците си от “Продължаваме Промяната - Демократична България ” да обсъдим и приемем механизъм за излизане от актуалната политическа рецесия. Считаме, че такава опция е да желаяме третия мандат, който да бъде преглеждат като “национален ”. Създаденото с него ръководство под формата на „ механически кабинет “, би трябвало да подсигурява европейския либерален, правов и антикорупционен ред, и съхраняването на парламентарната република ". 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР