Предлагаме да се потърсят възможности за възстановяване на платените суми

...
Предлагаме да се потърсят възможности за възстановяване на платените суми
Коментари Харесай

Драгомир Стойнев: Нека се потърсят възможности за възстановяване на платените суми на клиентите на Олимпик

Предлагаме да се потърсят благоприятни условия за възобновяване на платените суми на клиентите на банкрутиралият осигурител Олимпик. ГЕРБ оферират оказване на правна помощ. Това сподели ръководителят на парламентарната група на Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев по време на изключителното съвещание на Народното събрание.
Затова предлагаме гласуването да бъде разделно. Първа точка да бъде гласувана настрана, защото се припокрива с нашето предложение. Ние ще подкрепим предлагането, само че тъй като сме градивна съпротива, желаеме да се разграничим от ГЕРБ, разясни Стойнев.
Предложението не бе подкрепено от народните представители.
„ От 10 май финансовият министър е трябвало да знае за този проблем. Това е скандално “, акцентира Стойнев.
Финансовия министър Владислав Горанов заключи дебатите по този начин: „ Действащото законодателство в България и Европейски Съюз, както и импортираните на 24 май промени в европейската инструкция са ясни. Ако желаеме да търсим решение за непознатите компании при неплатежоспособност, ние имаме извънредно малко решения отвън законовите промени. Само българските компании са длъжни и имат право лицата с полици да черпят запас от Гаранционния фонд.

Законът планува за всички застрахователи, че рискът „ Несъстоятелност “ от загуби за осигурител и клиенти, продължава да стои. Това, което можем да дебатираме е дали да разпространим обезпечителния фонд върху всички застрахователи, които оперират на българския пазар. Ако решим да го разтеглим, това ще окаже въздействие и на цената на предлаганата услуга. Ако се реши да се заплати със задна дата сумата от 9 милиона лв. на засегнатите, безспорно това ще се отрази на българските данъкоплатци. Въпреки това съм подготвен да водим този спор “, съобщи финансовият министър.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР