„Предлагам „Продължаваме промяната да спре да номинира министри, защото скоро

...
„Предлагам „Продължаваме промяната да спре да номинира министри, защото скоро
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Основен акцент в следващите месеци трябва да бъде как хората да минат през зимата възможно най-леко

„ Предлагам „ Продължаваме промяната " да спре да номинира министри, тъй като скоро ще стигнем стадия, на който бяха Има Такъв Народ в предишния парламент. Няма логичност от една страна да приказваш, че първо ще приказваш по политики, след което почваш едно след друго да предлагаш имена на министри ". Това съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин в „ Денят онлайн " по Nova News.

" Ако стъпим на стабилен документ за политиката, не би трябвало съответни имена да са проблем ", добави Вигенин. Той изясни, че финалното решение дали Българска социалистическа партия ше взе участие в държавно управление ще бъде взето от Националният съвет на партията.

Вигенин приветства желанието на „ Продължаваме промяната " диалозите да се водят освен за идващите месеци, а за цялостна политика за идващите 4 години.

„ Основен акцент в идващите месеци би трябвало да бъде по какъв начин да създадем по този начин, че хората да минат през зимата допустимо най-леко. Ние желаеме да се понижи Данък добавена стойност на електрическата енергия и природния газ, главните храни и медикаментите от 20% на 9% ", акцентира той.

По неговите думи развиването на нуклеарната енергетика и АЕЦ „ Белене " са извънредно значими за Българска социалистическа партия и не подлежат на договаряния.

Вигенин също по този начин предизвести, че не трябва да се вършат прибързани заявки за Република Северна Македония.

„ Предлагаме едно от първите неща, което да направи новото Народно заседание е да удостовери парламентарния консенсус по тематиката за Северна Македония. По този въпрос би трябвало да търсим оптимално необятно единодушие и взетото решение да регистрира българския народен интерес и историческите действителности ", сподели по тематиката някогашният външен министър.

Кристиан Вигенин разяснява и подадената оставка на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова: „ Това е логически ход, когато партията реализира подобен резултат. Той си има и своите пояснения, само че обстоятелствата са обстоятелства. Това са трети следващи избори тази години, на които понижаваме своя резултат. Трябваше да бъде поета политическата отговорност ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР