Предизвикателствата пред сигурността в Европа и на Балканите на фона

...
Предизвикателствата пред сигурността в Европа и на Балканите на фона
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ се срещна с ген. Джеймс Джоунс и Робърт Питънджър на форума за глобалната сигурност в Букурещ

Предизвикателствата пред сигурността в Европа и на Балканите на фона на войната в Украйна разискаха водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ и някогашният командващ силите на НАТО в Европа ген. Джеймс Джоунс, някогашен консултант по националната сигурност на президента на Съединени американски щати, оповестиха от пресцентъра на Движение за права и свободи.

Карадайъ и ген. Джоунс се срещнаха по време на 22-ия Парламентарен конгрес за разузнаване и сигурност, който тази година се организира в Букурещ. Заедно с водача на Движение за права и свободи в огромната интернационална конференция, отдадена на световната сигурност, взе участие и зам.-председателят на Движението Станислав Анастасов.

Ролята на 22-ия Парламентарен конгрес в гарантирането на световната сигурност разискаха на срещата си Мустафа Карадайъ и уредникът на огромната конференция американският конгресмен Робърт Питънджър, член на Камарата на представителите до 2019 година.

Интерпарламентарният конгрес, в който вземат участие американски конгресмени, министри на защита и външните работи, ръководители на парламентарни комисии по защита и външна политика от цяла Европа, се организира под егидата на румънския министър-председател Николае Чука.

Програмата на Форума е отдадена на казуса с световната сигурност на фона на войната в Украйна.

В първия ден на Форума полемиките се концентрираха върху тематики като " Войната в Украйна: Преобразуване на картата на световната сигурност ", " Движи ли се дипломацията? Настояще и бъдеще на външните връзки ", " Предизвикателство на сигурност, разузнаването и защитата ", " Киберсредата, 5G и зараждащите софтуерни закани " и " Трафикът на хора и тероризмът ".

По тематиката за войната в Украйна приказваха министърът на външните работи Дмитро Кулеба, Олга Василевска и Йелизавета Яско - депутати във Върховната рада на Украйна, отговарящи както за външните работи, по този начин и за тематики, като заплащания, осведомителни системи, предварителна защита на прането на пари, налози и митници.

Дипломацията като въпрос на интернационалните връзки също бе наранена от сериозна част от представителите на форума, в това число други украински депутати. Проблема разясниха и членът на английската Камара на лордовете баронеса Невил-Джоунс и представители на американски научни институти и сдружения, изследващи връзките сред страните в подтекста на световната сигурност, измежду които и представителят на Атлантическия съвет и някогашният заместител държавен секретар на Съединени американски щати по въпросите на демокрацията и човешките права Нейтън Сейлс.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР