Предизвикателствата да шофираме през лятото са също толкова големи, колкото

...
Предизвикателствата да шофираме през лятото са също толкова големи, колкото
Коментари Харесай

Какво трябва да знаят шофьорите преди да тръгнат на път през лятото?

Предизвикателствата да караме през лятото са също толкоз огромни, колкото и през зимата , разяснява автомобилният играч и сертифициран инспектор по стандарта за пътна сигурност Александър Димитров за „ Фокус “. По думите му преди да тръгнем на път би трябвало да се уверим, че колата е механически изправна . Налягането на гумите е друго по отношение на това дали автомобилът е претрупан или не е – това е значимо, с цел да има положително сцепление с асфалта.

Експертът предлага да се плануват и почивки , най-много при по-дълъг път, а при първи признаци на отмалялост да се следвали следните правила:

„ Да спрем на първото допустимо място и да отпочинем. 10-15 минути биха могли да ни заредят и да оказват помощ да запазим себе си, фамилията си и близките. Когато пътуваме, постоянно вършим седалката да ни е комфортна, да ни е удобно и да се усещаме добре, а това е едни от факторите, които ни подготвят към заспиване. Моят съвет е да създадем седалката в некомфортно състояние – да вдигнем облегалката, да преместим седалката. Рефлексът от дъвченето на дъвка разсейва и не разрешава да се унесете. Може да бъде отворен прозорец, с цел да влиза въздух извън. “

Климатикът да не бъде на прекомерно ниска температура, поучава Димитров, уточнявайки, че в противоположен случай може да се стигне до топлинен потрес за организма. Той разяснява още, че всесезонните гуми не са подобаващи за изискванията в страната ни и подсети във всяка кола да има триъгълник, изправен пожарогасител и аптечка.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР