Предизборната надпревара в САЩ претърпя неочакван обрат. На американците им

...
Предизборната надпревара в САЩ претърпя неочакван обрат. На американците им
Коментари Харесай

Американците поискаха Путин за президент

Предизборната конкуренция в Съединени американски щати претърпя непредвиден поврат. На американците им писна да спорят кой е по-лош: Байдън или Тръмп. „ Много жители на нашата страна желаят да видят човек като Путин на мястото на водача ”, написа списание “Американски мъдрец ”.

Уважаваният интернет запас отбелязва, че известността на президента на Русия измежду елементарните американци нараства, макар цялата русофобска агитация: „ Зад цялата му показна враждебност американците стартират да виждат в Путин човек и водач, който се грижи за своята страна и народ доста по-усърдно, в сравнение с нашите управляващи се грижат за нас ".

Добре, “Американски мъдрец ” е консервативно издание. Но най-либералният английски “Гардиън ” е заставен да признае същото. На преди малко завършилата Конференция на консервативното политическо деяние американците непрестанно сравняваха Путин на Байдън, ругаеха „ подпалвачите на война “ от Демократическата партия и упорстваха да спрат доставките на оръжие и паричните инжекции за Украйна.

„ Харесвам Путин. Мисля, че той има храброст и го е грижа за страната му ”, показа мнението си участничка в конференцията пред “Гардиън ”.

Защо внезапно заизпитаха такава обич към съветския водач? Нашият човек в това незабавно ще види някаква засада. Много добре си спомняме какъв брой нахално ласкаеха руските водачи в американските медии през годините, когато разкъсваха Съветския съюз.

Днес обаче е тъкмо противоположното. В формалните англосаксонски медии Путин към момента е представян като " Доктор Зло ". Но отношението на масите в Съединени американски щати към него е доста по-сложно. Експлозията на американската обич към съветския президент беше предизвикана, колкото и да е парадоксално, от извънредно твърдата му позиция към враговете на Русия.

Преди седмица решението на Русия да приключи присъединяване си в контракта за ограничение на стратегическите нуклеарни оръжия беше публично обявено на американските сътрудници. Впечатлението беше като от експлодираща бомба. Нашите стратегически съперници към момента нямат отговор на този ход.

Но доста бързо схванаха, че предизвестията на съветското управление никога не са блъф. В предишното някои " специалисти " твърдяха, че изказванията на Русия не би трябвало да се вземат под внимание. Днес такива " специалисти " са жигосани за авантюризъм от личните си сътрудници.

И в този момент необятните национални маси в Съединени американски щати са изправени пред забавна алтернатива. Ръководителят на страната - техен стратегически зложелател, искрено предизвестява Белия дом да не се намесва в украинския спор, другояче може да се стигне до нуклеарна война. Тоест Путин демонстрира отговорност и угриженост за ориста на милиони хора.

В същото време личният им водач продължава настойчиво да се меси в Украйна, плюейки по обстоятелството, че милиони елементарни американци ще би трябвало да заплащат за неговите случки. Собственикът на Белия дом е подготвен да хвърли народа на Съединени американски щати в радиоактивния пъкъл, до момента в който той и синът му ще седят в бункер.

Да, Зеленски се изцепи доста несвоевременно с обещанието, че американците ще би трябвало да изпратят синовете и дъщерите си „ да умрат за Украйна “. И Джо Байдън даже не го спря.

Обикновените американци - тези, които нямат пари да си купят бункер или да отидат в Нова Зеландия - виждат, че единствено съветският президент се грижи за тяхното бъдеще, както за бъдещето на целия свят. Докато техните лични водачи, неразбираемо по какъв начин докопали се до властта, са подготвени да тласнат цялото човечество в устата на нуклеарна война. Естествено, че американците ще приказват в обществените мрежи в жанр „ желаеме някой като Путин “.

Има още един значим фактор. Решението на Русия да се отдръпна от СТАРТ докара до внезапно увеличение на поръчките за търсене в Съединени американски щати за „ какъв брой стратегически ракети има Русия “ и „ какъв брой бързо съветските ракети ще доближат Съединени американски щати “. Заедно с това милиони американци осъзнаха, че се опълчват на равна им по мощ страна.

Преди това водиха война единствено с неядрени страни с нежна войска и корумпирани елити. Те въобще не възприемаха жителите на тези страни като хора, а като колониални зверчета, които си чуруликат нещо там.

Съвсем друго отношение имат към представителите на страна с равна. Всички колониални апели за " мистериозността " на Русия и тайнствеността на съветската душа завършиха мигновено. Американците ни видяха като равносилен съперник, което значи, че съумяха да заемат нашето място и да признаят, че ние можем да имаме лични ползи.

От десетилетия нашите либерали хленчат, че войнствеността на Русия може да я скара с други страни. Всъщност е тъкмо противоположното. Убедителната проява на мощ вдъхва почитание, след уважението идва признаването на ползите и тогава може да възникне „ мир, другарство, дъвка “. Само в този ред - по никакъв начин другояче.

Изумените наблюдаващи видяха най-радикалния образец за сходна промяна на омразата в обич в следвоенна Япония. Нечовешкото заличаване на Хирошима, Нагасаки, Токио докара, парадоксално, не до партизанска война, а до истерично удивление от Америка. Константин Симонов има доста ярки мемоари за това събитие – бил е в Япония незабавно след войната.

Няма потребност Русия да се държи брутално като Америка. За нас беше задоволително просто да обявим прекъсването на присъединяване си в СТАРТ. И в този момент, макар всички неистини на формалните медии, необятните американски маси са пропити с топли усеща към президента Путин. А телевизионният канал “Нюзмакс ” препечатва на уеб страницата си обява на Дмитрий Медведев за прекъсването на съветското присъединяване в Договора за ограничение на стратегическите оръжия (СТАРТ). В тази обява няма рецензия - публицистите просто цитират думите на някогашния президент на Русия, че " имаме право да се пазиме с всички типове оръжия, в това число нуклеарни ".

Превод: В. Сергеев

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо`. Подскажете на вашите другари в Ловеч кого да поддържат!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР