Предизборната кампания едва започва, но още в началото става ясно,

...
Предизборната кампания едва започва, но още в началото става ясно,
Коментари Харесай

Политически партии нарушават Конституцията без това да прави впечатление на никого

Предизборната акция едвам стартира, само че още първоначално излиза наяве, че тя ще протича по неписани правила. Или по-точно – ще протича както му е преференциално на всеки претендент, без да се преценява с Изборния кодекс, Конституцията на Р България, Закона за политическите партии и така нататък
Поредният образец е от събитие на „ Демократична България " от през днешния ден, на което те оповестиха в обществените мрежи. Кандидатите за кметове и общински консултант Борислав Игнатов, Борис Милчев и Константин Павлов яхнаха едно мнимо „ гражданско неодобрение ", като оповестиха предизборно събитие по тематика, която е идея на гражданско съдружие – предприемчив комитет.

Въпросният предприемчив комитет, в който претендентите за кметове и общински консултант вземат участие интензивно, би трябвало да служи за облекчаване на цивилен ползи, само че не и за политически цели и да прави политическа активност, присъща единствено на политически партии. А в тази ситуация имаме забавна симбиоза от двете, която на всичкото от горната страна е маркирана с номер на бюлетина.

Да, не съдържа всички изискуеми от ЦИК детайли на политическа пропаганда (особено лозунга „ Купуването и продаването на гласове е закононарушение " ), само че това може да се разчита като изцяло съзнателно деяние - провокация към контролните органи и институциите. А дали не е и непознаване на законовата рамка, в която една предизборна акция би трябвало да се движи?
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР