Предизборната кампания беше насочена към допълнително радикализиране и допълнително мобилизиране

...
Предизборната кампания беше насочена към допълнително радикализиране и допълнително мобилизиране
Коментари Харесай

Панчугов: Кампанията не се отвори към нови гласоподаватели, а това беше важно

" Предизборната акция беше ориентирана към в допълнение радикализиране и в допълнение активизиране на тези, които към този момент са решили да гласоподават и за кого. Ако някой реши в последния миг да гласоподава, то ще е с квадратчето " не поддържам никого ". Кампанията не можа да реши най-важния въпрос - да се отвори към нови гласоподаватели, да притегли нова поддръжка, да сътвори нов роман за това по какъв начин ще наподобява ръководството на България след 2 април. Това остава секирата, която виси над разрешаването на проблемите ", сподели пред БНР политологът Христо Панчугов.

И добави, че партиите са избрали по-лесния път - ясния, и са се пуснали по течението:

" Българското общество се пренарежда, чака нов вид посланичество. Разделението в политическата система не дава отговор на разделянето в българското общество. Докато има това разминаване, ще виждаме ниска изборна интензивност и мъчно ще се реши по какъв начин да се ръководи ".

Политологът очерта значителен проблем - започнахме да гледаме на ръководството като на нещо лимитирано, т.е., въпросът за ръководството се трансформира във въпрос за болшинство, не във въпрос за политически дневен ред, не във въпрос за проблемите и техните решения.

" Хубаво е да забележим политици, които си дават сметка за отговорността, която носят. За това, че не е задоволително да схващат настройките на обществото. Необходимо е тези настройки да залегнат в тактиките на партиите, само че и да бъдат променяни. Да се даде посока за бъдещо развиване на тези настройки, а не да следим политици, които са се трансформирали в коментатори. Хубаво е да забележим слагане на ясни и справедливи цели ".

По думите му същинската драма на българската политика е не това, че имаше пет следващи избора, а че четири от тези пет избора предлагаха една и съща тактика от едни и същи хора, които се опитваха да реализират един и същи резултат.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР