Предизборна хроника е рубриката за новини около изборите, за които

...
Предизборна хроника е рубриката за новини около изборите, за които
Коментари Харесай

Избори 2023: хроника

Предизборна хроника " е рубриката за вести към изборите, за които на " Дневник " няма да напише публикация, само че е значимо да бъдат маркирани.

12:2625 ще са секциите в местата за отнемане от независимост  Избори 2023: хроника (31 март)
© Надежда Чипева, Капитал

Общо 1315 лица, които сега са в пандизите и арестите в страната, имат право да гласоподават. Данните са на Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " (ГДИН) към 30 март т.г. Това са обвинените и подсъдимите, които нямат влезнала в действие присъда към датата на провеждането на изборите за народни представители на 2 април 2023г. В пандизите техният брой е 704, в арестите – 611.

Правото на глас ще бъде упражнено в 25 изборни секции, формирани в местата за отнемане от независимост – 13 в пандизите и 12 в арестите. Според Изборния кодекс, изборна секция се образува при съществуването на не по-малко от 10 гласоподаватели. С предписание основният шеф на ГДИН е издал инструкции за застраховане на реда и сигурността в местата за отнемане от независимост по време на изборния развой. Цялата организацията на парламентарните избори в пандизите и арестите е уредена, според решение от 23.02.2023 година на Централната изборна комисия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР