Предишното управление на община Варна оставя на новото ръководство в

...
Предишното управление на община Варна оставя на новото ръководство в
Коментари Харесай

Портних: Оставяме на новото ръководство на Община Варна проекти за около 100 милиона лева

Предишното ръководство на община Варна оставя на новото управление в завещание планове на стойност към 100 милиона лв.. Това сподели на конференция през днешния ден в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция в крайморския град предходният кмет на Варна и сегашен общински консултант Иван Портних  Иван Портних Иван Николаев Портних e български политик от Политическа партия ГЕРБ, кмет на община Варна от 15 юли 2013 г. Роден е на. 

Той посочи, че част от плановете са или в начална фаза, или още не са почнали, само че за тях е обезпечено финансиране от общината. Не са стартирали планове за към 20-25 милиона лв., тъй като осъществяването на предходните буксуваше и затова те не бяха отворени, изясни Портних.

Според него при реализацията на започнатите планове е имало „ бойкот и тежко закъснение “. Той напомни, че общината имаше огромна капиталова стратегия във връзка с инфраструктурата и обновяването на всички региони в града.

На сегашната администрация даваме деен фронт за работа за години напред, сподели още Портних и добави, че моли да се стартира работа по капиталовата стратегия, която е готова и да се приключат плановете.

По мотив появилите се информации, че във компания „ Градски превоз “ няма пари за заплати, някогашният ръководител на Общинския съвет и сегашен консултант Тодор Балабанов сподели, че компанията се финансира от общината и страната на база на икономическа рамка, призната от Общинския съвет. Той отхвърли изказванието, че чиновниците във компанията са останали без заплати. Според него, с цел да стане това, или новото управление на общината не е превело задоволително средства, или страната е забавила парите.

Иван Портних  Иван Портних Иван Николаев Портних e български политик от Политическа партия ГЕРБ, кмет на община Варна от 15 юли 2013 г. Роден е на добави, че планът за обновлението на градския превоз е приключен в период. Успяхме да приключим план за доста пари, обновихме целия автопарк на сдружението, сподели той. Според него в този момент би трябвало да се работи за възстановяване на графика, за нощен превоз и преустановяване на смесените линии.

Съветниците от партията обявиха още, че ще слагат и въпроси кое е наложило удължаването на бедственото състояние във Варна и какви средства са изхарчени за превъзмогването му.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР