Предишното редовно и сегашното служебно правителство изповядваха лява социалнолиберална политика,

...
Предишното редовно и сегашното служебно правителство изповядваха лява социалнолиберална политика,
Коментари Харесай

Правителството трябваше по-рано да използва принудата за ваксините, смята Костов

Предишното постоянно и настоящето служебно държавно управление изповядваха лява социалнолиберална политика, която не приема да бъдат ограничавани персоналните прави и свободи, макар че това става с цената на загуба на толкоз човешки живот. Затова принудата за имунизация, каквато се яви зеления документ, беше призната прекомерно късно, сподели през днешния ден пред БНР някогашният министър председател Иван Костов. За него тази демократична политика е и причина да се вършат промени в европейския документ, като България е единствената страна, която приема за годен документ и този за сложена първа фаза ваксина.

Иван Костов е на мнение, че нито държавното управление на Борисов, нито служебните кабинети на Радев се оправят с епидемията. " България се намира във фаза на мощно ускорено разпространяване на епидемията, която ни е нанесла най-тежки демографски провали и заплашва да направи неспособна болничната система да одобри бъдещи клинични случаи. Обстановката е мрачна и тревожна ", сподели Костов.

Според него партиите са в суматоха и са в плен на злотворен популизъм, като не одобряват концепцията, че за ограничение на вредите от епидемията е нужно цялостно затваряне и фрапантни ограничавания.

" Първото, което би трябвало да се направи по време на изпитание за преодоляване на рецесия, е да се изяснят параметрите на рецесията и да се има ясна визия каква е силата на тази зараза. Някой би трябвало да помогне и на щаба, и на министъра, и на неговите съветници ", е мнението на Иван Костов.

Той счита, че е нужно привикване на Консултативния съвет по национална сигурност към президента и на него всички партии да кажат какви други възможности оферират на сегашните ограничения. " Това е популизмът, ти да атакуваш всяко дейности, което провокира недоволството на хората, а да не предлагаш нищо ", акцентира Костов.

За него е неточност затварянето на учебните заведения, като е последовател на концепцията да се затвори всичко друго, само че не и те. Костов счита, че първият удар е бил против просветителната система, тъй като тя е най-дисциплинирана и " послушна ". " Тоест най-лесно използваната мярка се ползва, а най-ефикасните не се ползват, поради съпротивата ", акцентира някогашният министър председател.

Да не се изявяваме като по-страдащи от другите европейци

Коментирайки цените на енергоресурсите, Костов уточни, че те не би би трябвало да шокират, тъй като това е реалност в целия свят. Бившият министър председател акцентира, че те не се отразява толкоз шоково на цените на главните артикули от огромната потребителска кошница.

" Няма какво да се изявяваме като доста по страдащи от останалите европейци. В България цената на тока е измежду най-ниските в Европейски Съюз, цените на горивата са най-ниски в Европа, цените на природния газ са с 20% по-ниски от най-ниските в Европейски Съюз. Не сме в толкоз тежка обстановка като останалите европейци. Да се приказва за някакво повтаряне на Виденовата зима е цялостна небивалица и агитация от най-лош тип ", заключи Иван Костов.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР