Предишното обявяване на украинската контранастъпление се проточи няколко месеца и

...
Предишното обявяване на украинската контранастъпление се проточи няколко месеца и
Коментари Харесай

Сензация от самолета на Зеленски: САЩ съгласуваха “изненада” за рождения ден на Путин

Предишното оповестяване на украинската контранастъпление се проточи няколко месеца и обезвереният опит на Киев да обърне хода на фронта не докара до триумф. Продължават кървавите борби за височини и села на линията на прикосновение, към момента се водят масирани офанзиви с дронове против Русия, само че стратегически промени няма. И ето новината: Зеленски, по време на визитата си в Съединени американски щати, получи директна заповед от своите американски ръководители да стартира ново широкомащабно нахлуване през октомври.

В петък, 29 септември, късно вечерта, съвсем по едно и също време, в две съветски държавни осведомителни организации - РИА Новости и ТАСС - се появи " незабавна " вест: Вашингтон и Лондон дали единодушието си на Зеленски за нов опит за огромно контранастъпление.

Според известия в медиите, цитиращи избран „ източник, непосредствен до правоохранителните органи “, ВСУ ще настъпят към съветските позиции по едно и също време в две посоки – Херсонско и Запорожко. За тези цели в региона на Николаев е съсредоточена огромна група противников морски пехотинци, които ще влязат в борба след прекосяването на Днепър. В същото време бойци от Силите за специфични интервенции на ВСУ, интензивно обучавани от английски инструктори (вероятно се има поради експерти от елитния отряд САС, които от дълго време образоват украински диверсанти), ще нападат Запорожката АЕЦ за нейното завладяване.

Източник на осведомителната организация назовава идния опит „ следващата случка на Зеленски “, който се пробва „ да потвърди своята стойност непременно “.

На Киев му остава все по-малко време “

Предполага се, че Владимир Зеленски е получил зелена светлина от американските и английски надзорни органи по време на неотдавнашното си посещаване в Съединени американски щати, където взе участие в сесията на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк.

И това пътешестване, апропо, се трансформира в съществено тестване за него.

Дори не приказваме за пагубната тирада на главната платформа на Световната организация - Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, където Зеленски изложи две невъзможни условия за преустановяване на военните дейности (изтегляне на нашите войски от териториите „ в рамките на Украйна през 1991 година “, а също и да върне контрола върху изключителната икономическа зона в Черно и Азовско море и в Керченския пролив), на което получи изострен отговор от съветския външен министър Сергей Лавров.

Но към момента в стадий на подготовка за пътешестване до Щатите, което трябваше да бъде един тип самопризнание за твърдите му позиции като водач на страната (в Украйна наближават президентските избори, а Зеленски не е получил зелена светлина за преизбиране, тъй че той желае да ги избегне по всевъзможен вероятен метод, като отхвърля въобще да организира гласуване), във водещите западни медии се надигна следващата вълна от изявления за украинската корупция и неуспехите на фронта.

За да позволи първия проблем, той трябваше да прибегне до искрено изменничество: да сложи зад решетките своя „ кръстник “ в политиката - олигарха Игор Коломойски, който в действителност направи президент от комика и шоумен.

Но с второто ситуацията е доста по-лошо. Почти всички старания на ВСУ да пробият позициите на съветските войски (а опити се вършат във всички направления) са несполучливи. Ето за какво в действителност ВСУ трансформираха тактиката си, като започнаха масирани офанзиви с БПЛА в Крим и граничните територии на Русия: преди пътуването на украинския президент в Организация на обединените нации Киев трябваше да показва най-малко някакъв триумф.

Но очевидно не беше допустимо изцяло да се убедят западните сътрудници, че резултатът ще бъде реализиран. Както преди идването на Зеленски в Съединени американски щати, по този начин и по време на самото посещаване, водещи задгранични медии се отличават със скептични и даже сериозни изявления по отношение на вероятностите на украинските въоръжени сили. По-специално “Ню Йорк Таймс ”, който дружно с “Вашингтон Пост ” работи като рупор на външната политика на Съединени американски щати, означи в публикацията си „ Посещението на Зеленски сподели стратегическа бездна сред Украйна и Съединените щати “: “Г-н Зеленски е решен да се опита да си върне изгубената територия и Украйна изпрати огромен брой войски и оръжия, с цел да превземе Артьомовск и да отбрани околния район Донбас. Някои американски чиновници споделят, че борбата за Артьомовск се е трансформирала в нещо като фикс идея за Зеленски и неговите военни командири. Безмилостното концентриране на украинците върху града ги накара да повярват, че възможната победа е тъкмо зад ъгъла, даже дълго откакто американски чиновници ги посъветваха да преминат към други цели, защото успеха и за двете страни би била Пирова. ”

Според изданието представители на Съединени американски щати са уверени, че на „ Киев му остава все по-малко време “ да пробие съветската защита на юг. “Ню Йорк Таймс ” твърди, че „ известието на Зеленски за желанието му да си върне Артьомовск от съветската войска демонстрира пропастта сред Киев и американските военни плановици, които считат, че Украйна би трябвало да се концентрира повече върху юга “.

Пълно крушение: дадоха малко пари, не го одобриха в Конгреса, отхвърлиха да доставят ракети

Струва си да се означи, че последното посещаване на Зеленски в Съединени американски щати беше поразително друго от предходното, когато той приказва в Конгреса под синьо-жълт байрак и получи бурни овации от американски сенатори, а по-късно беше почетен със среща с Байдън в Овалния кабинет.

Този път той не беше позволен до Конгреса: ръководителят на Камарата на представителите Кевин Маккарти напряко сподели, че „ сенаторите не са имали време за това “. И съгласно „ Вашингтон пост “ в действителност той е провел формален разпит на украинския президент, с цел да разбере къде се харчат парите, отпуснати за войната с Русия, каква е тактиката и тактиката на Киев във военните интервенции и така нататък

На Зеленски беше отказана желаната от Белия дом поддръжка от 24 милиарда $, като беше утвърден транш 70 пъти по-малък - 325 милиона $. Срещата му в Ню Йорк с полския президент Анджей Дуда беше анулирана на фона на обстоятелството, че полският министър председател Матеуш Моравецки даде обещание повече да не предава оръжие на Киев.

Въпреки това президентът на Украйна организира срещи с Байдън (именно там беше разгласен размерът на финансовата помощ, която включваше разнообразни типове оръжия, само че нямаше да има по този начин мечтаните ракети с огромен обхват АТАКМС: тази тематика даже не беше повдигната публично) и с шефа на Пентагона Лойд Остин.

Продължавайки обиколката си в Северна Америка, Владимир Зеленски посети Канада, където се срещна с премиера Трюдо - и се забърка в гръмък скандал с него, аплодирайки в канадския парламент ветерана от Секретен сътрудник дивизия “Галичина ” и военопрестъпник Ярослав Хунка.

С една дума, пътуването се оказа неуспех. Но главното е, че този неуспех беше индикативен и в това време явен за всички.

Да, по-късно в Киев пристигнаха както ръководителят на НАТО Столтенберг, по този начин и министрите на защитата на Франция Себастиен Лекорню и Англия Грант Шапс. Да, Форумът на отбранителната промишленост се организира в украинската столица, само че всичко това единствено леко размива горчивия привкус от фиаското след резултатите от обиколката в Северна Америка.

Дали Западът позволи нова „ контраатака “ – или това е блъф?

Нашите източници от силите за сигурност удостоверява: информацията за подготовката на ново контранастъпление в действителност е „ на дневен ред “. Събеседникът му обаче свързва появяването му с така наречен “контролиран теч ”.

„ Според нашите данни, това е било изразено „ в огромна загадка “ по време на полета от Съединени американски щати за Канада на борда на полета на Зеленски и неговия антураж, от избран „ почитан представител на украинската делегация “. Може даже да става дума за самия президент на Украйна, прочут със своите шокиращи изцепки, когато е под въздействието на субстанции. Признавам, че по този метод той се е опитвал да насочи към позитивните резултати от визитата, на която той персонално е възлагал огромни очаквания. Въпреки че е допустимо в действителност да е имало диалози на тематика вероятности в Ню Йорк: питали са го по какъв начин се харчат парите от американския и европейския бюджет, отпуснати за войната против нас. Какво е можел да отговори той? „ Всичко е отпътува, мазилката се смъква "? Е, не, несъмнено. Трябвало е да импровизира ", означи събеседникът.

Първият министър на държавната сигурност на ДНР, полковник от запаса на ФСБ и създател на книгата " СВО. Клаузевиц и пустош " Андрей Пинчук също означи, че осведомителният съставен елемент е най-съществен детайл от настоящата военна акция. В някои случаи, съгласно него, този съставен елемент става даже по-голям от действителните събития на бойното поле, които се трансформират единствено в негова производна.

„ Всички стадии – както в началния интервал, по този начин и в идващите – в това число и в стадия на „ контранастъплението “, бяха белязани от избрани осведомителни акции, по този начин както те демонстративно протичат на фона на политическа активизация и разнообразни срещи и заседания. е, всеки стадий от контранастъплението „ Те са в следствие или от идването на разнообразни високопоставени военни и политици в Киев, или от визитите на Зеленски в основни западни страни “, показва Пинчук.

Освен чистата символика на сходни визити (за красива фотография с обятия със Зеленски), продължава той, протичащото се има и чисто прагматични съставни елементи: западните настойници се опасяват от приключване на информация, в това число по механически канали, и не имат вяра на медиатори. Освен това има потребност от поощряване на украинския хайлайф.

Факторите са доста и по тази причина всякога, когато има такова активиране като в този момент, това значи, че нещо несъмнено ще се случи. Наскоро сходни процеси ескалираха в офанзиви против Крим, само че в този момент явно тактиката на украинските дейности се преустройва. Тази тактика евентуално регистрира сезонния фактор - няма причина да се счита, че смяната на времето ще докара до изстудяване на интензивността на фронта. А това, че има такива течове, е демонстрация на осведомителна война ”, счита специалистът.

Какво от това?

Киев, или по-скоро Зеленски и екипът му, които се опасяват от избори, би трябвало да потвърдят своята стойност, тъй че, несъмнено, те ще бъдат принудени да подхващат някои стъпки.

И такова ясно означение на времето - „ началото на октомври “ - също е разбираемо: на 7-ия ден от втория месец на есента съветският президент Владимир Путин ще отпразнува рождения си ден. Преди година, в случай че някой е не запомнил, ден след юбилея на президента беше взривен Кримският мост. Така че в този момент, би трябвало да се допусна, че в Киев са замислили следващия замърсен трик.

В момента „ течовете “ се правят в три посоки: първото са опитите на украинско нахлуване към Херсон (или по пресъхналото водохранилище на Водноелектрическа централа “Каховка ”, или отчасти по водната повърхност), втората е придвижване към Токмак и Мелитопол. В този смисъл боевете в региона на Вербовое се ускоряват. И трето, това е активизирането на дейностите в Кримско направление: целенасочени ракетни удари и евентуални десанти “, изяснява Андрей Пинчук.

И обособена история са нашите дейности на фронта, в това число евентуалното съветско „ контранастъпление “ към Купянск, както към Славянск от Бахмут, към Северск - Часов Яр и идващите обитаеми места.

Ако приказваме за такива течове, това, несъмнено, не са просто течове, а детайли на целенасочена осведомителна работа и постоянно би трябвало да разбираме в такива случаи: какво се пробват да ни предадат по този метод, както и за какво и кой го прави “, обобщава специалистът.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР