Предишната цел на Facebook беше 25% възобновяемо захранване до 2015

...
Предишната цел на Facebook беше 25% възобновяемо захранване до 2015
Коментари Харесай

Facebook ще се захранва изцяло с възобновяема енергия до 2020 г.

Предишната цел на Фейсбук беше 25% възобновимо зареждане до 2015 година и 50% до 2018 година

Още по тематиката
Бъфет влага 300 млн. $ в индийската компания за мобилни разплащания Paytm

Американският вложител разчита на бързоразвиващия се цифров пазар в страната
28 авг 2018
Фейсбук отстранява 5 хиляди критерия за таргетирана реклама

Промените се вършат за ограничение на дискриминирането при постигане на потребителите
22 авг 2018
Дори и в този момент Apple наподобява евтина

Гигантът има още капацитет за основаване на стойност и облага
13 авг 2018 Фейсбук е решена да направи центровете си за данни по-малко нездравословни за околната среда. Най-голямата обществена мрежа разгласи, че си слага за цел до края на 2020 година да работи напълно с чиста сила. От компанията дадоха обещание и че ще понижат излъчванията си парникови газове със 75% за същия интервал, като употребяват 2016 година като базова година.

" Зелените " софтуерни колоси

Двете цели за " по-зелена ориентировка " са относително нов ангажимент за Фейсбук, която доразвива предходните си хрумвания и дава по-конкретен и важен смисъл за бъдещите си цели, написа Business Insider.

В отчет от 2017 година, в който се правят оценка екологичните индикатори на софтуерните компании, Greenpeace отбелязва Apple като отличник в класацията, тъй като е " измежду водещите в бранша компании, защото поставя старания да задейства онлайн платформата си с възобновима сила ".

През юли най-високо оценената компания в света сътвори фонд за 300 млн. $ за чиста сила в Китай с 10 от своите снабдители за да насочи вложения към възобновими енергийни източници като част от устрема ѝ да " почисти " своята верига за доставки. Четиригодишният проект е да се обединят финансови запаси в чисти енергийни планове, възлизащи на повече от 1 гигават сила от възобновими източници. Тези вложения ще бъдат употребявани за зареждане на 10-те доставчика, в които се сглобява iPhone.

Фейсбук също сподели положителни индикатори в класацията, като за нея Greenpeace означи, че е " първата огромна интернет компания, която се ангажира да бъде 100% възобновимо захранвана и продължава да играе водеща роля в бранша. Тя демонстрира мощна бистрота в центрове си за данни, които се стреми да бъдат захранвани чисто ".

Все повече...

Гугъл също " усъвършенства зареждането си с чиста сила на нови пазари, с цел да поддържа бързия си напредък ", разяснява Greenpeace, като прибавя, че " към момента има какво да се усъвършенства ".

През 2016 година американският софтуерен колос разгласи желанието си да купи задоволително сила от възобновими енергийни източници (ВЕИ), с цел да обезпечи напълно потребностите на всички свои центрове за данни и офисите си по целия свят.

Предишната цел на Фейсбук беше 25% възобновимо зареждане до 2015 година и 50% до 2018 година

" Работим с производители на сила от възобновими източници и индустриални групи, с които споделяме опита си и до момента ни с други компании. По този метод вкарваме открит и новаторски метод към намирането на решения за възобновима сила, които дават отговор на потребностите ни и могат да засилят енергийните пазари ", съобщи Фейсбук в прессъобщение.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР