Предимно слънчево ни очаква днес. Временни увеличения на облачността ще

...
Предимно слънчево ни очаква днес. Временни увеличения на облачността ще
Коментари Харесай

ПРЕДИМНО СЛЪНЧЕВО! Временни увеличения на облачността в източните райони

Предимно слънчево ни чака през днешния ден. Временни нараствания на облачността ще има над източните региони и сутринта на обособени места там ще има мъгла, оповестяват от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), представени от „ Фокус “.

Ще духа слаб, в Дунавската низина и източните региони - сдържан източен вятър. Максималните температури ще са сред 19 и 24 градуса.

Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от междинното за месеца.

Над Черноморието облачността ще е променлива и превалявания са малко евентуални. Сутринта в обособени региони ще има мъгла. Ще духа сдържан североизточен вятър. Максималните температури се чака да доближат сред 18 и 20 градуса. Температурата на морската вода – до 18 – 19 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, на север от нос Калиакра - до 4 бала.
свързани новини26463на 18.05.2021


Над планините ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток, по най-високите елементи ще е от север-северозапад. Максималната температура на 1 200 метра ще е към 16 градуса, на 2 000 метра - към 9 градуса.

Утре времето и температурите към момента ще са без основна смяна. Над западната половина от страната ще бъде най-вече слънчево, само че по-късно след обяд от запад ще стартира нарастване на облачността. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Над източната половина сутринта ще има забележителна ниска облачност или мъгла, след обяд облачността ще се раздра и ще намалее. Вятърът ще е слаб до сдържан, от изток-североизток.

Още през нощта против четвъртък облачността на всички места ще се усили и през идващите дни ще бъде най-вече облачно. Ще има и превалявания, по-често, на повече места и повече по количество в Западна България. Вятърът ще е най-често сдържан, от изток-североизток, в източните региони краткотрайно ще е и мощен. Минималните температури ще са с 2-3 градуса по-високи, а дневните ще се намаляват.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР