Преди заседанието на Европейския парламент утре залата ще гласува втори

...
Преди заседанието на Европейския парламент утре залата ще гласува втори
Коментари Харесай

Евродепутатите гласуват ново отлагане на спорния пакет Мобилност

Преди съвещанието на Европейския парламент на следващия ден залата ще гласоподава повторно дали въобще да се преглежда пакет " Мобилност ", разгласи ръководителят Антонио Таяни на пленарното съвещание на Екологичен потенциал в Страсбург, предава " 24 часа ".
Според Таяни има правна неизясненост, откакто 2/3 от текстовете са отхвърлени от транспортната комисия на Екологичен потенциал. Ето за какво пленарната зала ще гласоподава, че вкараният текст не е допустим, откакто не е утвърден от нея.
Снощи бе решено той да влезе на утрешното съвещание, откакто на българските, румънските, полските и литовските евродепутати не доближиха едвам 2 гласа, с цел да го отсрочат за следващ път, както вършат в последната 1 година.
Ако на следващия ден вкарването на точката бъде отхвърлено, до края на мандата на Европейския парламент остава единствено една, последна сесия - в средата на април.
Да оказва помощ против приемането на пакет " Мобилност " - това помоли министър председателят Бойко Борисов шефа на Екологичен потенциал Таяни в четвъртък, когато двамата се срещнаха в Брюксел.
Междувременно българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков отпечата листовки против пакет " Мобилност " и стартира да ги раздава на сътрудниците си, с цел да търси поддръжка за отлагането на противоречивото законодателство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР