Преди време ви запознахме с архитекта-фотограф David Burdeny, заснел впечатляващите

...
Преди време ви запознахме с архитекта-фотограф David Burdeny, заснел впечатляващите
Коментари Харесай

Италиански архитектурен разкош

Преди време ви запознахме с архитекта-фотограф David Burdeny, снимал впечатляващите метростанции на Москва и Санкт Петербург. Той продължава традицията си за снима забележителни архитектурни творения, а идващите фрагменти показват цялото величие на италианското изкуство. Дейвид запечатва неповторими кътчета – трансформирани музеи, частни резиденции, някогашни блестящи парцели, затворили порти вечно. Професионалното възприятие за стройна комбинация на фотографа и вниманието към светлината и цветовете, трансформират тези замръзнали интериори в живи подиуми. Лесно е да си представим духовете на историята, реещи се в пространството в близост.

Сама по себе си, тази превъзходна серия от фотографии е художествено проучване на скритото италианско завещание – от ненадейно цветния палат Самезано до първокласната ловна резиденция на Замъка Ступиниджи, принадлежала на Савоите - обект на международното културно завещание на ЮНЕСКО.

„ Исках да запечатам атмосферата, тишината, обещанията и самотата, стаени в тези  места. В дългата си кариера като проектант и в този момент, като фотограф, съм удивен от опцията да уловя метафората на знаците в материалното пространство ”, споделя Дейвид.

 Palazzo Madama, Torino

 Galleria, Palazzo Colonna, Rome

 Map Room, Caprarola

 Reggia di Caserta Theatre, Caserta

 Rotunda, Stupinigi Palace, Piedmont

 Racconigi

 Palazzo Ducall, Mantova

 Reggia di Caserta

 Palazzo Te, Mantova

 Galleria Vittorio Emanuele II, Milan

 Castello, Tuscany

 Galleria Colonna

 Library, Naples

 Villa Farness, Capraola

 Trompe-l'oeil Napoli

Източник и фотоси: My Modern Met

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР