Преди време споделихме мнението, че PC геймингът е по-добър от

...
Преди време споделихме мнението, че PC геймингът е по-добър от
Коментари Харесай

Uncharted и God of War вече могат да се играят на PC с емулатор



Преди време споделихме мнението, че PC геймингът е по-добър от конзолния, само че към момента има няколко заглавия, които остават извънредни за дадена конзолна платформа - като Uncharted да вземем за пример или Gran Turismo. За такива случаи съществува емулацията - специфичен програмен продукт, който разрешава тези игри да бъдат пускани на компютър. Оставяйки настрани правно-етичния въпрос дали това е легално, морално и впрочем, имаме положителни вести.

Момчетата, които стоят зад PS3 емулатора RPCS3, оповестиха, че са напреднали много с подкарването на PS3 заглавия на своя програмен продукт. Обясненията са много механически, само че крайният резултат е, че Uncharted към този момент може да се играе на PC. Подобрения са направени и при игрите Ratchet & Clank, God of War, LittleBigPlanet и Gran Turismo.

Разбира се, " може да се играе " е много разтегливо разбиране, когато приказваме за емулация. Повечето от тези игри към момента вървят отчайващо постепенно и са цялостни с бъгове - счупени сенки и текстури, постоянно изхвърляне от играта и забиване тук-там. Въпреки това, емулирането на комплицираната PS3 архитектура е комплицирана задача и новините от RPCS3 са положителни. Съвсем скоро ще пристигна време, когато ще имаме задоволително мощни компютри и добър програмен продукт, с цел да играем всичко на PC. Дотогава, в случай че изпитвате носталгия по несъмнено заглавие, можете да намерите конзоли втора ръка на много положителни цени.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР