Преди вота на 2 април започват акции срещу купуване на

...
Преди вота на 2 април започват акции срещу купуване на
Коментари Харесай

Акции в цялата страна срещу купения вот

Преди вота на 2 април стартират акции против пазаруване на гласове и битовата престъпност в разнообразни обитаеми места в цялата страна. В инспекциите вземат участие полиция, жандармерия, Националната организация за приходите и Българската организация по сигурност на храните. До края на деня се чака от Министерство на вътрешните работи да разгласят и резултати.

Вътрешният министър Иван Демерджиев към този момент разгласи, че полицията е в цялостна подготвеност да противодейства на купения избор, като подготовката е почнала авансово. Той изясни, че са набелязани рисковите места.

Жандармерия и полиция са блокирали варненското село Синдел. На доста места в района са ситуирани контролно-пропускателни пунктове. В региона има 31 арестувани, част от които са престъпно проявени. 

Акция „ Купен избор ” се организира в Монтанско. Ще бъдат построени две КПП-та в село Смоляновци и в Брусарци. „ Ще се извършат инспекции на лица, които на предходни избори са били склонни към осъществяване на подобен тип незаконна активност ”, сподели ст. инсп. Радостин Тинчев.

На територията на гр. Петрич към този момент са тествани 5 адреса и 56 автомобила. Задържани са 7 лица.

Специализирана акция против битовата престъпност, пътните нарушавания и пазаруването на гласове се организира и на територията на районно управление (на МВР) – Раковски.

В общините Раковски и Брезово акцент на акцията е корпоративният избор. Проверяват се и възможни схеми за споразумяване на гласове посредством предоставяне на вересия в локалните магазини, както и обезпечаване на дървесина на ниска цени. Арестувани няма, само че са връчени над 100 фиша и актове. В махалите настояват, че поради инфлацията чакат цените на гласовете да скочат от 50 на 100 лв..

„ За корпоративен избор ще се правят инспекции, изключително в огромните компании и там където има ромско население. Техният глас се купува елементарно заради ниската им просвета “, споделиха от полицията.

Ще бъдат проверявани и питателните магазини по всички линии на работа.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР