Преди важната си среща страните от БРИКС засилват трансграничните си

...
Преди важната си среща страните от БРИКС засилват трансграничните си
Коментари Харесай

БРИКС засилва инвестициите в очакване на годишната среща на върха

Преди значимата си среща страните от БРИКС ускоряват трансграничните си вложения в очакване на годишната си среща на върха, планувана за август.

Освен това Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка интензивно се стремят да усилят опциите за вложения с наближаването на значимото събитие.

Срещата на върха е от огромно значение, защото ще дефинира траекторията за краткосрочното и дълготрайното бъдеще на блока. Дискусиите по време на срещата ще се въртят най-вече към проектите за разширение и въвеждането на различна комерсиална валута – тематики, които привлякоха доста внимание през последните месеци и се чака да бъдат осъществени на срещата на върха.

Растежът на икономическия блок БРИКС несъмнено оформи международния баланс на силите през годината. Колективът се доближава към среща, която евентуално може да докара до разширение на броя на неговите страни членки.

Страните от БРИКС още веднъж подчертават върху трансграничните вложения, до момента в който се приготвят за годишната си среща на върха. Блокът укрепва позициите си, като разчита един на различен, евентуално в очакване на решения по отношение на проектите за разширение и създаването на нова валута.

Китай и Бразилия са изтъкнати участници в трансграничните вложения. По-специално, Китай пое ангажимент за 4.5 милиарда юана (равностойни на $625.9 милиона) за основаване на цех за електрически транспортни средства в Камакари, демонстрирайки силата на блока.

Investment Monitor акцентира задълбочаването на връзките сред Китай и Бразилия по време на мандата на президента Луис Инасио Лула да Силва.

Освен това неотдавнашни известия разкриват, че Русия, Китай и Индонезия желаят да засилят тристранното си съдействие. Руският министър на външните работи Сергей Лавров взе присъединяване в полемики с китайския шеф по външните работи Ван И, фокусирайки се върху възходящото съдействие сред двете страни от БРИКС и един упорит член на БРИКС.

И най-после, отчетите сочат, че Южна Африка интензивно търси непрекъснати вложения от Китай, изключително под формата на помощ за инфраструктурата, заради битката си с безработицата.

С наближаването на срещата на върха Южна Африка се стреми да си обезпечи вложения от Китай в енергийния бранш.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР