Преди точно една година министър-председателят на България Кирил Петков официално

...
Преди точно една година министър-председателят на България Кирил Петков официално
Коментари Харесай

Шкварек ги постави на място: ПП/ДБ, когато бяхте на власт, смърдяхте на слабост и нагаждачество

Преди тъкмо една година министър-председателят на България Кирил Петков публично откри културния ни клуб „ Иван Михайлов “ в Битоля. В това, както и в цялата си политика във връзка с Македония бе „ корав като мокра спагета “.
Месец по-късно клубът бе опожарен.
8 месеца по-късно пребиха грубо Христиан Пендиков.
Година по-късно, през вчерашния ден, Скопие публично заличи клуба.
Това се случва СЛЕД като България подвигна ветото. СЛЕД като отвори авиолиния София -Скопие. СЛЕД като кабинетът Петков сякаш „ поправи грешката “ на втвърдена линия към Скопие от страна на предходния кабинет ГЕРБ-ВМРО, и се преви по всякакъв начин пред македонците в символ на добросъседство.
През цялото това време повтарях, че „ политиката на мократа спагета “ не минава на Балканите. Напротив. Тук не е Бенелукса. Не е Скандинавия. Тук слабостта не се възприема като знак на добросъседство, а като сигнал да удариш.
НИЩО от това, което кабинетът Петков и всеобщата демократична общественост предвещаваха, че ще се случи, в случай че станем положителни и меки към Скопие – не се случи.
ВСИЧКО, за което предупреждавахме – че ще ни се качат на главата, тъй като са усетили уязвимост тук, в София, се случи.
„ Политиката на мократа спагета “ може би е подобаваща за властник в Люксембург. Нека Петков и Лорер, който пък дори не вярваше на пребития българин, да отидат там – в Люксембург или Дания да стават политици. Тук, на Балканите, на рубежа на Европа, се търсят държавници, а не мениджъри от Бизнес Парка. Търсят се водачи, а не стажантки в адвокатски адвокатски фирми или НПО-активисти. Защото тук, на Балканите, слабостта се санкционира от съседите ти.
А вие – ПП/ДБ, когато бяхте на власт, смърдяхте на уязвимост и нагаждачество. Тази уязвимост миришеше чак до Скопие.
От Facebook профила на Кристиян Шкварек
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР