Преди срещата на високо равнище на Европейския съюз (ЕС), която

...
Преди срещата на високо равнище на Европейския съюз (ЕС), която
Коментари Харесай

Осем страни настояват да се разгледат въпроси за имиграцията преди срещата на върха на ЕС

Преди срещата на високо ниво на Европейския съюз (ЕС), която ще стартира в четвъртък, Австрия и още седем страни упорстват за по-строги ограничения във връзка с имиграцията, съобщи ДПА. Нужни са повече ограничения, финансирани от Европейски Съюз, за отбрана на външните граници, ускорение на процесите по депортиране на незаконни имигранти и нови съглашения за репатриране с страни, които не са членки на Европейски Съюз, се споделя в писмо на австрийския канцлер Карл Нехамер, подписано и от министър председателите на Дания, Гърция, Латвия, Словакия, Малта, Естония и Литва.

" Според нас сега системата за искане на леговище не работи и е в изгода най-много на цинични трафиканти на хора, които се възползват от нещастието на дами, мъже и деца ", се споделя още в писмото, с копие от което разполага ДПА, съобщи. Писмото е адресирано до председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и до ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел.

Според водачите на страните, подписали писмото, сега някои страни, да вземем за пример Австрия, би трябвало да се оправят със същия или с по-голям брой имигранти и молби за приемане на леговище както по време на огромните мигрантски талази през 2015-16 г. Националните и локални управляващи се затрудняват с прииждащите мигранти и са обезпокоени от обстановката. Необходими са съответни ограничения, се споделя още в писмото. Целта е да се даде приоритет на тези, които се нуждаят от интернационална протекция, като бежанците от Украйна, отбелязва организацията.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР