Преди седмица бяха сменени двама от членовете на Надзорния съвет

...
Преди седмица бяха сменени двама от членовете на Надзорния съвет
Коментари Харесай

Отстраненият от ББР Валентин Михов: Обвиняват ни, че не сме предвидили войната в Украйна


Преди седмица бяха заменени двама от членовете на Надзорния съвет на Българската банка за развиване (ББР) – Валентин Михов и Васил Щонов. Рокадата беше осъществена от Министерството на нововъведенията и растежа, под чиято шапка е държавната банка, а претекстовете – слаба поддръжка към междинния бизнес и за консултантски услуги.

Михов и Щонов не са освободени от отговорност. „ Поискаха да подпиша сметка за разход от 1 млн. лева за консултантски услуги. Аз им подписах пътния лист – първо към трудовата борса, след това към прокуратурата “, сподели пред bTV служебният министър на нововъведенията Александър Пулев.

В изявление за предаването „ Тази неделя “ отстраненият от ББР Валентин Михов призна, че са изхарчени близо 1 млн. лева за адвокатски услуги и одит. Те са били нужни за планувания облигационен заем за 500 милиона евро – 1 милиарда лева, за които има решение от 2021 година

Михов изясни, че заемът не е изтеглен, тъй като е почнала войната в Украйна. Нямаше по какъв начин да предвидим тази война, никой не можеше да я планува, изясни той.

Неизбежният разход от 1 млн. лева той изясни с обстоятелството, че документите по този облигационен заем към този момент са били готови. „ Тръгвате с такси да си купите тв приемник. Стигате до място, където има мост. Мостът е взривен и вие казвате: ми няма по какъв начин да отида, прибирам се. Ще платите ли на таксито – ще му платите “, даде образец Михов.

На обвиняването на Пулев, че ББР, вместо по толкоз дневно, той отговори, че за последните 6 месеца банката е отпускала по към 15 заема на месец. Трябваше да са повече, само че като тръгнеш от нулата е мъчно, посочи Михов.

Гледайте повече във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР