Преди седем месеца убийството на Евгения Владимирова потресе България. Мъжът

...
Преди седем месеца убийството на Евгения Владимирова потресе България. Мъжът
Коментари Харесай

7 месеца след убийството на Евгения, намерена в куфар: Говорят две майки

Преди седем месеца убийството на Евгения Владимирова потресе България. Мъжът й  Орлин Владимиров я разгласи за изчезнала, а след това стана ясно, че съгласно проверяващите той я е умъртвил. Тялото на младата жена бе намерено в куфар, като с цел да бъде скрито убийството, на помощ на Орлин се притекъл татко му . Пред Тина Ивайлова и екипът на застанаха две майки – тази на убитата Евгения и тази на Орлин.

" Затова съм тук, за да има обективен развой. С  присъда доживотна без право на подмяна и за двамата – и за бащата, и за килъра. Единственият, който е могъл да предотврати това ликвидиране, е бил татко му, само че той не го е направил. Не може ти да имаш сили да изхвърлиш един мъртвец, а пък да не можеш да лежиш в ареста, тъй като си доста болен . “ Така майката на Евгения - Капка Чорбанова разяснява по-леката мярка, която даде съдът на Пламен Владимиров - домакински арес “.

Зловещата фамилна история стартира на 1 3 октомври 2021 година. Евгения Владимирова е оповестена за търсене от мъжа си Орлин Владимиров. След месец в неопределеност Министерство на вътрешните работи афишира ареста на Орлин с обвиняване за ликвидиране. Арестуван е и татко му.

Седем месеца по-късно делото още не е влезнало в съда. Бащата на Орлин е освободен с по-лека мярка „ домакински арест “. След два дни още веднъж ще застене пред съда, с цел да изиска мярка “гаранция “, с цел да може да се лекува без полицейски контрол. Пламен Владимиров отхвърли да беседва с екипа.  Съпругата му, обаче, Боряна, която е и майка на Орлин , твърди, че той съжалява за стореното.  

Според Боряна Владимирова синът й съжалява за стореното, само че „ нищо няма да върне Евгения “ . Че нищо няма да върне Евгения знаят  нейните близки. Това, което в този момент им дава сили, е вярата за обективен развой.

„ Поводът за изявлението ми е това, че бащата на килъра е пуснат под домакински арест още март месец. В момента той желае неговата мярка отново да бъде прегледана и изобщо да бъде освободен и да може да се движи умерено на всички места. Пуснали са го под претекст, че бил болен. Да убиваш и да укриваш мъртвец можеш, и не си болен, само че да лежиш в ареста си болен. Нашето законодателство малко куца в това отношение, че укриването на куфара, където са били натъпкали щерка ми, не било закононарушение. Той си е помощник в това ликвидиране, защото той е занесъл куфара до мястото, където е била изхвърлена. Това желая да обясня, че в деня на убийството сутринта двамата с килъра са ходили да гледат мястото, където да я изхвърлят. Мястото е покъртително, аз през живота си такова място не съм виждала това е хвостохранилището на Перник . Просто цяло знамение е, че полицията съумя да я открие “, споделя майката на Евгения-Капка Чорбанова.

Трудно изричат името на Орлин и родителите на младата жена и нейните приятели. Наричат го „ килъра “.

„ Тя ми беше като сестра. Толкова доста я обичах. За страдание тази покруса ни раздели. И нека килърът и неговият съизвършител получат единствената обективна присъда доживот без право на подмяна. Аз бях потресена като разбрах, че е пуснат да си върви у дома. Колко болен да е бил откакто е съумял да придвижи тялото й? “, пита Теодора Терентева.

„ Ние не желаеме чудеса от системата, а единствено правдивост и двамата да си останат доживот в пандиза. За мен и двамата са еднообразно отговорни. Няма значение кой е физическия причинител. И би трябвало да бъдат съдени по един и същи метод., “ добавя  друга другарка на Евгения- Неделина Филимонова.

„ Искам да се обърна към Пламен в името на единствения си внук да си понесе отговорността. Ако има доблестта,  един ден, когато детето порасне, да го направи това “, сподели Дияна Стоева.

Близките на Евгения се тормозят за сигурността си.

„ Притесняваме се за нашата сигурност и за сигурността на детето най-много, тъй като Пламен – бащата на килъра, в случай че бъде пуснат на независимост може да предприеме дейности.  Както са умъртвили нея и са я укрили, да убие някой от нас. Притеснявам се и за фамилията на сина ми, които в действителност са поели грижата да гледат детето. Това ми е терзание също, защото е някогашен чиновник на ДАНС.  Не знам какво да чакам, откакто може мъртвец да укрива. Може и ликвидиране да извърши “, показа Капка Чорбанова.

През времето, до момента в който Орлин симулираше, че търси Евгения, в действителност е мислил по какъв начин да стартира живота си изначало, настояват околните й.

Ние сме го засичали във входа с детето, ходили да пазарят. Той към този момент си беше построил живота, че двамата си остават и си продължаваше по остарелия метод. Вместо в този един месец да преобърне страната и всичко, с цел да я намерят, той беше отишъл да пазари облекла.  На 31 октомври е бил на събиране с другари и споделил, че желае да се реалокира в различен град, по този начин или другояче е хоум офис. В главата му е било, че желае да стартира нов живот единствено двамата. “, описа Дияна Стоева.

Близките и приятелите на Евгения, която остана вечно на 33, желаят единствено обективен развой. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР