Преди ротацията Мария Габриел е поискала две седмици, в които

...
Преди ротацията Мария Габриел е поискала две седмици, в които
Коментари Харесай

Габриел е поискала две седмици за разговори с министрите преди ротацията

Преди ротацията Мария Габриел е поискала две седмици, в които персонално да беседва с министрите. След това тя и Денков ще задействат разбъркването на премиерските постове. А би трябвало да се сменят и няколко министри. Един сигурно - здравният Христо Хинков. Все още няма решение кой ще заеме поста му. Това заяви Николай Денков. Но му се наложи и да посочи, че не е упражнявал напън върху Хинков да спре състезанията за шефове на лечебни заведения. Твърдението пристигна през днешния ден от самия Хинков.

Анализът на осъщественото от министрите за първите девет месеца ръководство е подготвен, само че Мария Габриел е поискала да беседва персонално с всеки.

" Аз й споделих, че съм направил обзор на работата на министрите. Тя също сподели, че е направила прегледа, само че сподели, че желае да се види с министрите един по един, с цел да уточнят, в случай че нещо не е свършено, за какво не е е свършено. Какви са целите за идващия интервал. Разбрахме се, че това ще отнеме към 2 седмици, което беше в края на предходната седмица. След това би трябвало да седнем дружно, с цел да обсъдим. До момента този следващ диалог не се е състоял ", изясни Николай Денков, министър-председател.

Самата ротация не е мотив за закъснение работата на кабинета, уточни Денков. Уточни, че единствено здравният министър е поискал да напусне.

Министър-председателят вицепремиерът Габриел да са оказвали напън върху проф. Хинков да не организира състезания за шефове в лечебни заведения с изтекли мандатите на управленията. Коментарът бе във връзка днешно изявление на здравния министър за повода да се провали кадровата му политика.

" Никой от нас не си е разрешил да му споделя - Не! Нали, неразрешено! Или нещо такова ", акцентира Николай Денков, министър-председател.

" Когато един министър към този момент е споделил, че си потегля стои въпросът, дали би трябвало да взема решение кадрови проблеми и когато един министър желае да развива една система - естествената част от тази система е да бъдат свързани и фрагментите, с които ще работят. Това бяха моите мнения ", уточни министър председателят.

" По отношение на кадровите въпроси, имаше някакви подозрения. Защо се афишират тъкмо в този момент? Защо тъкмо в тези лечебни заведения? И коментарът, който беше, че може би е редно новият министър да започва тези процедури, тъй че да носи и политическа отговорност за това, което ще се случи на тях ".

От здравното министерство прецизираха, че различия сред Хинков, Денков и Габриел не е имало. Тримата се обединили към претекста, че провеждането на състезания в този миг, може да бъде натоварено с отрицателни внушения за тенденциозни назначения, поради решението на министъра да се отдръпна.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР