Преди разговори с турския президент Реджеп Тайип Ердоган председателят на

...
Преди разговори с турския президент Реджеп Тайип Ердоган председателят на
Коментари Харесай

Фон дер Лайен призова Турция да изтегли мигрантите от гръцката граница

Преди диалози с турския президент Реджеп Тайип Ердоган ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предизвести, че Турция би трябвало да изтегли бежанците и мигрантите от гръцката граница, съобщи " Ройтерс ".

" Намирането на решение на тази обстановка ще изисква понижаване на натиска върху границата ", съобщи Фон дер Лайен по време на конференция.

Тя акцентира, че обезпечаването на правото на леговище, поддръжката и за Турция, и за Гърция, както и преместването в континенталната част на Европа на хора - изключително малолетни - блокирани на гръцките острови също са нужни неотложно.

Ердоган е предстоящ през днешния ден в Брюксел за диалози с Фон дер Лайен и с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел. На срещата, която е планувана по здрач, се чака Турция да бъде призована да съблюдава съглашението за миграцията от 2016 година, отбелязва ДПА. Ердоган евентуално ще изиска нова финансова помощ, добавя организацията.

Как се стигна до напрежението по гръцко-турската граница четете тук и тук.

Икономиката и ковид

Европейският съюз преглежда всички вероятни варианти, с цел да помогне на стопанската система да се оправи с резултатите от ковид, сподели още Фон дер Лайен. Тя обаче добави, че Европейски Съюз се нуждае незабавно от съглашение за новия бюджет за 2021-2027 година, в случай че желае да може да се изправи пред актуалните и бъдещите провокации.

Още по тематиката за ковид четете тук.

Защо Европейски Съюз не съумя да се споразумее за многогодишния бюджет за 2021-2027 година вижте тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР