Преди празниците търсенето на къщи за гости се засилва. Цените

...
Преди празниците търсенето на къщи за гости се засилва. Цените
Коментари Харесай

Преди празниците: Сериозно търсене на къщи за гости

Преди празниците търсенето на къщи за посетители се ускорява. Цените варират, само че изборът на сходни места за почивки е стеснен още през октомври поради по-ранните резервации.

Мирослав Дечев търси къща за посетители от края на октомври, само че с изненада схваща, че множеството са заети. Семейството му е планувало сред 300 и 500 лв. бюджет за 3-4 дни.

„ Насочихме се към района Стара Загора и община Елена. Почти на никое място няма свободни места и евентуалната причина е това, че хората желаят да се отделят, да не се струпват в огромни хотели, спа комплекси и така нататък, които са известни за коледните и новогодишните празници. Та това беше повода и при нас “, споделя Мирослав.

Интересът към къща чартърен за празниците е още от края на август, а същинските резервации почнали през септември, споделят от сектора.

Къщата за посетители на Добрин Чайлев сред Дряново, Трявна и Боженци от дълго време е заета.

„ И сега има запитвания. Мога да кажа, че в границите на една седмица, едно десетина запитвания има. По празниците, за Коледа, за Нова година и идващите седмици сме заети. Първите запитвания започнаха още август месец, само че къщата е резервирана още от септември “, споделя Чайлев.

При напълнен потенциал, нощувката на човек на това място излиза 27 лв.. В взаимозависимост от региона и удобствата обаче наемите на къщите за посетители се движат сред 180 и 400 лв..

Според Ивелина Иванова, която е притежател на къща за посетители, повода за високото търсене е, че по този метод се заобикалят огромните хотели и скупчването на хора.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР