Преди повече от година по време на F8 конференцията Марк

...
Преди повече от година по време на F8 конференцията Марк
Коментари Харесай

Facebook отказва да изтрие историята ни в платформата

Преди повече от година по време на F8 конференцията Марк Зукърбърг разгласи, че Фейсбук ще се снабди с Clear History услуга, посредством която потребителите ще могат да заличат информацията, която обществената мрежа пази за тях.

Тази седмица компанията разгласи, че услугата към този момент е дейна в някои страни по света, само че незабавно стана ясно, че Clear History в действителност има друг резултат от в началото оповестения.

Както знаем от известно време, Фейсбук следи държанието ни в интернет, без значение дали имаме профил в мрежата.

Това се случва чрез бутоните за харесване и шерване, които към този момент са част от съвсем всеки един уеб страница в интернет.

Наличието на тези бутони в дадена уеб страница значи, че Фейсбук получава данни за това какво гледаме и върху какво кликаме във въпросната страница.

Тук идва и ролята на Clear History.

При активиране на новата услуга, профилът ни във Фейсбук бива " откачен " от държанието ни в други уеб страници и информацията за държанието ни в тях към този момент не се асоциира с профила ни във Фейсбук.

По никакъв метод обаче не се реализира чистка на данните ни, както допуска и названието на самата услуга.

Нещо повече - от Фейсбук споделят, че изтриването на данните ни би било прекомерно мъчно и няма гаранция, че всичките ни данни ще бъдат отстранени от сървърите на компанията.

Оправданието звучи меко казано неуместно, имайки поради финансовите и човешките запаси, с които разполага една от най-влиятелните компании в света. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР