Преди по-малко от месец президентът на IBA Умар Кремльов участва

...
Преди по-малко от месец президентът на IBA Умар Кремльов участва
Коментари Харесай

Световният бокс позволи на руснаци и беларуси отново да се състезават

Преди по-малко от месец президентът на IBA Умар Кремльов взе участие дружно с съветския президент Владимир Путин в гала по разкриване на нов боксов център в националния състезателен комплекс " Лужники " в Москва
Управляваната от съветския състезателен функционер Умар Кремльов интернационална боксова асоциация (IBA) анулира възбраната за присъединяване в надпревари на спортисти от Русия и Беларус. С цялостно единогласие Бордът на шефовете анулира предходното си решение, а новото влиза в действие с неотложен резултат.

" IBA мощно има вяра, че политиката не трябва да има никакво въздействие в спорта. Затова всички спортисти би трябвало да получават идентични условия ", се споделя в формалното изказване на международния аматьорски бокс, чийто президент е Кремльов.
Според новото решение техническите лица и съдиите от двете страни, които бяха глобени поради съветската военна инвазия в Украйна, също ще могат да възобновят активността си в интернационалните боксови шампионати.
" Уважавайки своята лична автономност като интернационална спортна федерация, IBA би трябвало да остане политически неутрална и самостоятелна. IBA приканва за мир и остава миротворец във всеки спор. Освен това IBA има задължението да обезпечи равно отнасяне на спортистите и формалните лица, без значение от тяхната народност и местопребиваване ", прибавят още от боксовата асоциация.

Източник: segabg.com
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР