Преди по-малко от месец Илон Мъск се похвали с поредния

...
Преди по-малко от месец Илон Мъск се похвали с поредния
Коментари Харесай

Какво може първият човек с чип в мозъка от Neuralink

Преди по-малко от месец Илон Мъск се похвали с следващия огромен триумф на компанията си Neuralink - слагането на мозъчен имплант на първи доброволец. Без да разкрива повече детайлности за процедурата, той увери всички, че индивидът се усеща добре и на този стадий проучванията му сa повече от обнадеждаващи.
 Neuralink на Илон Мъск и Telepathy - първият подложен мозъчен имплант на човек
Мъск чипира и първия човек

Стъпка напред към крайната цел

Tри седмици по-късно предприемачът даде нова настояща информация за въпросния човек, получил чипа Telepathy. Освен че се е възстановил изцяло след процедурата, той към този момент се възползва и от функционалностите на вграденото устройство.

Илон Мъск написа в профила си в Х, че при " пациента " се следят предстоящите " нервални резултати " и той е кадърен да движи мишка върху екрана единствено със силата на мисълта. Освен това по същия метод, без никакво допиране на устройството, може да вкарва думи на клавиатура на смaртфон. 

| Neuralink has officially implanted its first brain chip into an actual human!

Elon Musk announces the success of his brain chip project and says it was implanted in a person and he was able to type on the keyboard using only his thoughts. The second test passed,…
— Breaking news 24/7 (@aliifil1)
Засега обаче от не разкриват личността на първия човек с подложен мозъчен имплант. Тестовете с него продължават с цялостна мощ и чакаме нова информация за опциите, които Telepathy му дава единствено със силата на мисълта, написа Daily Mail.

На този стадий знаем, че слагането на чиповете се прави от специфични роботи, процедурата трае към половин час и не изисква цялостна анестезия. Премахва се напълно малко парче от черепа, а по-късно забележим остава единствено дребен белег. Имплантът се слага в тази част на мозъка, която управлява желанията за придвижвания. 

We use an artificial person to practice placing the Neuralink implant
— Neuralink (@neuralink)  Тестовете на Neuralink с чипове в мозъка - ще успее ли Мъск да чете мисли
Ще успее ли Мъск да чете мисли

Пак нагази в дълбоки води

Редица учени показаха своите терзания от началото на тестванията с хора. А още по-притеснени са от това, че явно искащи не липсват. И в случай че при един процедурата и възобновяване са минали добре, няма гаранция, че при всички ще е по този начин. 
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР