,,Преди парламентарния контрол се вкараха няколко извънредни точки като едната

...
,,Преди парламентарния контрол се вкараха няколко извънредни точки като едната
Коментари Харесай

Бачийски: ГЕРБ и ДПС са безцеремонни, не се интересуват от мнението на гражданите

,,Преди парламентарния надзор се вкараха няколко изключителни точки като едната беше какво ще се случва с вероятно бъдещия длъжностен министър председател, защото стана ясно,че сега от листата, от която президентът Румен Радев може да избир,а има празнота- т.е., в случай че един човек стане длъжностен министър-председател, би трябвало да му се прекратят правомощията- дали ще е началник на Българска народна банка, заместител началник или на Сметната палата и така нататък Вкара се нов законопроект след привършване на служебния мандат, да св върнат още веднъж в съответната позиция, която са заемали преди. Това е доста малък детайл от картината, която се случва в България, в политическата конюнктура.``

Това съобщи във ефира на,,Евоком`` в предаването,,ЕвродикоФ`` Костантин Бачийски,председател на партията „ Средна европейска класа “,част от обединението на ПП-ДБ.

,,Много значим въпрос на дневен ред е накъде потегля България? Тъй като още веднъж влизаме в един цикъл на избори и тука е доста значимо какво ще вършат българските гражданите- дали изобщо ще отидат да гласоподават, защото доста от хората се отвратиха към този момент от партии, политици и т.н.” Възможно е да има избори 2 в 1, това сподели хронограмата``, разяснява депутатът.

По отношение на измененията в Конституцията Бачийски съобщи:

,,Една от главните ми забележки беше решението за двойно поданство, което разрешава на хора с двойно поданство да бъдат народни представители и министри. Другата ми съществена забележка е за внезапното ограничение на пълномощията на президента и още тогава споделих, че в случай че ние това го създадем, е доста допустимо ГЕРБ и Движение за права и свободи да бутнат ръководството, защото 9 от 10-те позиции, които се заемат, са свързани с хора, които са издигнати или директно с тях или са избирани по време на тяхното управление``.

,,Важно е какво ще се случи с България след провеждането на тези избори. Ще бъдат определени националните представители- въпросът е какви конфигурации ще се състоят в Народното събрание?”.

Бачийски съобщи, че ГЕРБ и Движение за права и свободи са безцеремонни и не се интересуват от мнението на жителите.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР