Преди около година, вдъхновена от сюжета на сериала Емили в

...
Преди около година, вдъхновена от сюжета на сериала Емили в
Коментари Харесай

Мегз замина сама за Делхи

Преди към година, въодушевена от сюжета на сериала " Емили в Париж ", разказващ историята на млада американка, на която се постанова да се реалокира във френската столица по работа, Миглена Каканашева, по-позната като Мегз, реши да се впусне във вълнуващо премеждие, надалеч от родния си дом. Подобно на основната героиня в поредицата, дизайнерката стегна багажа си и се качи на борда на аероплан, само че с разликата, че вместо в Града на любовта той я води в Близкия Изток. Откакто обърна тил на всичко познато и се откри за непрекъснато там, името ѝ напълно обикновено стартира да отсъства от родната преса, въпреки преди този момент да имаше непрекъснат абонамент за нея, написа life.dir.bg.

Въпреки това, в случай че някой от феновете ѝ желае да разбере какво прави брюнетката в съвсем всеки един миг, то всичко, което би трябвало да стори, е просто да отвори персоналния ѝ профил в Инстаграм, трансформирал се в неин виртуален дневник. В платформата тя не стопира да споделя свои фотоси, разказвайки историите, криещи се зад тях. Така да вземем за пример напълно неотдавна носителката на влиятелната премия на Академията за мода - " Златна игла ", разкри на почитателите си, че е сбъднала още една своя дългогодишна фантазия, посещавайки екзотичната Индия.

Преди ден тя качи в мрежата изложба от три изображения, на които театралничи, застанала пред първия пантеон в страната - този на владетеля Хумаюн. Строежът на гробницата, намираща се в югоизточния завършек на Ню Делхи, към която към днешна дата е построен парк, е приключен в границите на седем години, и по-точно в интервала 1565-1572 година, по план на персийския проектант Мирак Мирза Гияс. Впечатляващият архитектурен жанр на постройката, която е включена в Списъка със международно завещание на ЮНЕСКО, е присъщ за Монголската империя, просъществувала на от 1526 до 1858 година

На фрагментите брюнетката носи рокля, която е комбинирала с плетен пуловер и боти на висок ток, а единственият ѝ аксесоар е необятната ѝ усмивка, причина за която е насладата, че се намира от дълго време мечтаното от нея място, което по думите ѝ е преобърнало нейния вътрешен свят.

" Още преди да стъпя в Индия, знаех, че пътуването ми дотук ще ме промени вечно. Отдавна го мечтаех, само че пандемията ме позабави мъничко. Никога обаче не съм подозирала, че да потегли сама за тази дестинация, ще се окаже едно от най-смелите и луди неща, които съм правила в живота си ", показа някогашната участничка в предаването " VIP Brother " в поста си.

Миглена показа и фотоси от друга забележителност, трансформирала се в емблема на страната, а точно величествения Тадж Махал, който е считан за най-големия монумент на любовта. В посланието към изображенията си Каканашева описа в резюме всичко, което е научила за зданието от екскурзовода, разказал неговата завладяващата история през обиколката им.

" Шах Джахан основава Тадж Махал, с цел да погребе в него обичаната си -Мумтаз Тадж Махал, която умира едвам на 39 години, до момента в който ражда 14-ото им дете. Гробницата наподобява на замък и цялата е покрита със скъпоценни камъни. Строи се 22 години, от 20 000 души. Днес, даже след голям брой грабежи, е оценена за над 80 милиарда. В центъра ѝ лежи Мумтаз ".

Така стартира историята си тази заран на изгрев слънце моя гид. " Гледай деликатно, единствено едно нещо тук е несиметрично. Накрая ще те попитам кое ".

Разказът продължи - най-малкият наследник на Шаха, избива братята си, с цел да се възкачи на трона. А самия Шах Джахан хвърля в затвор. По подигравка на ориста неговият затвор са тогавашните палати на умрялата му обичана. Там той прекарва 8 години в самотност. Когато умира, няма къде да го погребат, тъй като поради развоя на събитията неговата гробница остава незавършена. Тогава обичаната му щерка го погребва в гробницата на майка си. Така Шах Джахан и Мумтаз живеят безкрая заЕДНО "

Именно това е единственото несиметрично в това знамение на света, по-късно добавеното тяло на Шах Джахан.

Любовта е несиметрична, непредвидима и изумителна. Тя има лична просветеност, която даже най-хубавите архитекти и всичките благосъстояния на света не могат да проектират и там където си тръгнал единствено любовта може да те заведе ", приключва Мегз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР